• Entré
  • Fasad med balkonger
  • Lobby
  • Vardagsrum och balkong
  • Vardagsrum
  • Sovrum
  • Kök och matplats
  • Badrum
  • Detaljbild
Järfälla
BRF Hotellägenhet
Adress
Bruttovägen 15
Pris
1 195 000 kr

För mer information kontakta

Tomas Solberg Tomas Solberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare tomas.solberg@bjurfors.se
08-728 22 84
070-782 00 84

Kontakta mäklaren för visning

Hotellägenheter - Junior Suites Veddesta

Möjlighet att förvärva en eller flera hotellägenheter i nytt hotellprojekt i Veddesta. Investera till en garanterad direktavkastning på upp till 6% på totalt kapital, motsvarande ca 15% på eget kapital.

Lägenheterna säljs fullt möblerade och utrustade för självhushåll.

Hela projektet är designat av arkitekt Andreas Martin Löf. Andreas som blivit utsedd till Årets Arkitekt, har utvecklat en rad kulturhistoriskt värdefulla miljöer och anses som en nytänkare inom modern arkitektur.

För mer information om projektet samt om vilka lägenheter som är sålda respektive till salu, se projektets egen hemsida: www.juniorsuitesveddesta.com

ÖPPEN VISNING: Torsdag 28 sept, kl 12.00 -13.00

Fastighetsbeskrivning

På en tomt med en areal på 5 953 kvm skall två byggnader innehållande totalt 153 hotellägenheter uppföras. Byggnaderna länkas samman med en triangulär och glasad mellandel innehållande hotellobby, mötesrum, gym samt tvättstuga.

Hotellbyggnaden är konstruerad med Junior Livings prisbelönta modulbyggnadssystem och lägenheterna är på 25 kvm. Stommen är av betong och de prefabricerade volymelementen lyfts på plats helt färdiginredda. Alla lägenhet har balkonger som är indragna i fasaden. Balkongerna utgörs av höga glaspartier samt antracitgrå fasadskivor.

På framsidan av tomten kommer entré och parkering mm att anläggas medan baksidan av huset mer får karaktären av naturtomt med friare växtlighet.

 

Planlösning

Hotellet består av 153 lägenheter om ca 25 kvm.

Lägenheterna består av en hall med garderob samt hatthylla. Kök och vardagsrum i öppen planlösning. I vardagsrummet finns en sovalkov med dubbelsäng.

Samtliga lägenheter har balkong.

Lägenheterna har genomgående hög materialstandard med ekparkett i hall och rum. Helkaklade badrum förberedda för tvättmaskin. Kök med diskmaskin, kyl/frys, kombi ugn/micro samt spis med glaskeramikhäll m m. I sovalkoven finns utdragbar förvaringslåda under sängen.

För fullständig information om materialval etc i lägenheterna, se bifogad rumsbeskrivning.

Samtliga lägenheter är fullt möblerade och utrustade med husgeråd och övrig erforderlig utrustning för självhushåll enligt sammanställning i bilaga.

I den glasade huskroppen  mellan de två byggnadsdelarna med lägenheter finns bl a hotellobby med reception, ett välutrustat gym, konferens- och mötesrum, en vilsam lounge för gemenskap och möten, bagagerum samt en avdelning för tvätt och klädvård, vilken kombineras med en lounge för möjlighet till avkoppling medan man tvättar.

 

 

Området

Fastigheten är belägen i Veddesta industriområde som har ett strategiskt läge i norra Stockholm. Buss till Jakobsbergs respektive till Barkarby station går precis utanför fastighetsgränsen och därifrån går det pendeltåg till Stockholm C. Total restid till Stockholm C är drygt 30 minuter. Fastigheten ligger alldeles intill E18 vilket gör den mycket lättåtkomligt med bil.

I samband med utbyggnaden av Mälarbanan, flytt av Barkarby station och utbyggnad av tunnelbanan från Akalla till nya Barkarby station får Veddesta ett än mer strategiskt läge än tidigare. Veddesta hamnar i direkt anslutning till en kollektivtrafiknod och omstigningspunkt av regional betydelse. Detta skapar möjligheter för bostäder och nya företag att etablera sig i området. Veddesta har goda förutsättningar att utvecklas till en blandstad med bostäder, hotell, kontor, service och andra verksamheter, vilket lär påverka områdets attraktivitet och vara en bra grogrund för en positiv värdeutveckling på gjorda investeringar i området.Förändringsarbetet med området är långsiktligt och avses ske under en längre period.

Ekonomi

Lägenheterna kan hyras ut till en garanterad direktavkastning  på upp till 6 % på totalt kapital, motsvarande ca 15% på eget kapital vid en belåning på 70%. 

Det går även att välja ett alternativ utan garanterad avkastning och då erhålles 50% av den faktiska hyresintäkt som lägenheten genererar, med avdrag för städkostnad. Se bifogad riktprislista.

Bostadsrättshavaren förbinder sig att teckna hyresavtal med hotelloperatören MYStay Hotel Apartments AB, vilken ansvarar för hotellets drift och uthyrning.

Bolaget säkerställer att driften och servicen på anläggningen håller högsta kvalité och verkar även aktivt för att hyra ut lägenheterna.  

Verksamheten kommer att ledas av Johan Lagergren som närmast kommer från lägenhetshotellkedjan StayAt, där han i egenskap av försäljningschef etablerade en försäljningsorganisation med inriktning mot uthyrning av tillfälligt boende. Under Johans tid i bolaget ökade företagets logiintäkter kraftigt samtidigt som lönsamheten förbättrades.

Johan har en gedigen bakgrund inom loginäringen och har tidigare varit Market manager för Expediaägda Orbitz World Wide med ansvar för Norden och Baltikum samt arbetat som nyckelkundansvarig för hotellkedjan Choice.

För fullständiga hyresvillkor, se bifogat hyresavtal.

Parkeringsplatser finns att hyra för 500 kronor per månad.

Följande priser på lägenheter finns:

1 rok 25 kvm, 1 195 000 kr, månadsavgift 2 305 kr, entréplan
1 rok 25 kvm, 1 295 000 kr, månadsavgift 2 305 kr, plan 1 och 2
1 rok 25 kvm, 1 395 000 kr, månadsavgift 2 305 kr, plan 3

Exempel hyreskalkyl - 12 månader

Garanterad hyresintäkt per år:   99 360 kr
Månadsavgift per år:                    27 660 kr
Överskott per år:                           71 700 kr

Ovanstående motsvarar en direktavkastning på 6% baserat på köpeskillingen 1 195 000 kronor.  Vid en belåning på 70% med en ränta på 2% motsvarar detta en direktavkastning på eget kapital på ca 15,3%. 

Det går även att välja ett alternativ utan garanterad avkastning och då erhålles 50% av den faktiska hyresintäkt som lägenheten genererar, med avdrag för städkostnad. Utfallet kan då bli bättre eller sämre än vid 12-månadershyra med garanterad avkastning.

Service

Hotellet kommer att präglas av en hög servicenivå. I lobbyn kommer det att finnas tillgång till receptionsservice, möjlighet att köpa mat och dryck, tillgång till dator, skrivare och diverse böcker, tidningar och spel. Fri Wi-fi i både hotellrum och gemensamhetsytor. Hotellet kommer att erbjuda tillgång till cyklar via en cykelpool, parkering för både cyklar och bilar, inklusive uttag för elbil samt en härlig utemiljö utrustad för avkoppling och rekreation.

Hotellet kommer att erbjuda frukostar, luncher, mellanmål samt drycker, snacks och godis från Convini. Convini är ett butikskoncept särskilt utvecklat för arbetsplatser, hotell och liknande miljöer.

Butiken är öppen dygnet runt och var och en betalar för egen konsumtion via eget bankkonto varje månad.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse i visningslägenheten som byggts upp i anslutning till fastigheten. Kontakta mäklaren för information om öppna visningstider.

Tillträde är beräknat till början av februari 2018.