• Sunnerbygården
  • Pampig entré
  • Två entréer på framsidan
  • Stor tomt
  • Yta möjlig för p-plats och uppställning
  • Fina byggnadsdetaljer
  • Vind
  • Bra ljusinsläpp på vinden
  • Rum med plankgolv i original
Nynäshamn
Bostadsfastighet
Adress
Sunnerbygården 1
Åsatt fastighetsvärde
7 750 000 kr

För mer information kontakta

Karl Ewaldh Karl Ewaldh Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare karl.ewaldh@bjurfors.se
08-410 396 19
070-976 91 19

Kontakta mäklaren för visning

Sunnerbygården - möjlighet till permanentboende

Välkommen till Sunnerbygården, en fastighet med en trevlig historia. Nu finns möjligheten att införskaffa denna historiska byggnad med många möjligheter.

1912 var året då Sunnerbygården var ett av landets modernaste ålderdomshem. Ålderdomshemmet var i drift fram till 1964. Därefter har det bl a fungerat som kommunalhus och som postkontor.
Byggnaden har på senare år genomgått en omfattande exteriör renovering.

Ny detaljplan antogs den 18 maj i år vilken bl a möjliggör permanentboende.

Fastighetsbeskrivning

Fastighet med en tomtareal på 4 070 kvm, bebyggd med en byggnad i två plan jämte källare och inredd vind med en total bruttoarea på drygt 800 kvm. Efter att kommunen den 18 maj antagit en ny detaljplan är det nu möjligt att använda byggnaden för permanentboende.

De två våningsplanen utgörs av ett 30-tal rum och har en total bruksarea på knappt 250 kvm per plan. Även källaren har en area på knappt 250 kvm, men där nyttjas en del av ytorna till pannrum och andra teknikutrymmen. Källaren har en takhöjd på 2,35 meter. Bilning för att erhålla erforderlig takhöjd för bostadsändamål på 2,40 meter bedöms möjlig. Källaren är i souterräng och har bra ljusinsläpp. Vinden har en bra takhöjd med bra ljusinsläpp och bedöms kunna få en bostadsarea på drygt 100 kvm. Fastigheten har 4 separata entréer. Totalt bedöms det vara möjligt att bygga omkring 700 - 750 kvm bostadsarea i befintlig byggnad.

Ritningsförslag för ombyggnation till 4 lägenheter per våningsplan finns för de två våningsplanen. I källaren och på vinden bedöms minst 2 lägenheter per plan kunna byggas.

Sunnerby ligger endast ca 40 minuter från centrala Stockholm.

Detta kan även vara en möjlig vårdfastighet.

Sunnerbygården är till för dig som söker en fastighet med möjligheter.

Planlösning

Idag finns det ca 30 rum i varierade storlekar och skick fördelade på fyra våningar inklusive källarvåning och vind.

Vindsplanet är delvis öppet mot takbalkarna och det nylagda taket och utgörs av ett stort rum med två ingångar. Stora fönster med bra ljusinsläpp från båda långsidorna av vinden.

Våningen under vinden har en trerumslägenhet med badrum och balkong. På denna våning finns även bl a ett stort rum med hörnfönster och kök.

Entréplanet har tre ingångar; två på framsidan av byggnaden och en från gaveln med nybyggda entrétrappor. Här finns   bl a en tvårumslägenhet med vardagsrum, kök med matplats och utgång till den stora balkongen, badrum med dusch samt sovrum.

På detta plan finns även stora samt mindre rum med bl a fina plankgolv i original.

Källarvåningen, som är i souterräng, har rum i olika storlekar och används huvudsakligen till förvaring. I källaren finner man pannrummet där byggnadens värmesystem finns; en relativt ny luft/vattenanläggning som stöttas av olja vid behov.

Samtliga företag som hyrt in sig i lokalerna är uppsagda och merparten av dem är utflyttade.

 

 

 

 

Omgivning/Natur

Här finner ni ett väldigt vackert landskap med åkrar, ängar och djupa skogar. Sorunda och Lisö har lång kustlinje med gott om bad från både klippor och sandstränder.

Kommunikationer

Enklast tar man sig till fastigheten med bil, ca 55km från Stockholm och en restid på 40 minuter.

Från T-centralen till Sunnerbygården tar det 1 timme och 15 minuter, med pendeltåg och buss samt promenad sista biten.

Närservice

I Sorunda finns en Coopbutik och en Pizzeria.

 Skolor/Barnomsorg, Solrosens Förskola, Förskolan Mamma Mu och Sunnerby kommunala förskola, Kyrkskolan F-5, Sunnerbyskolan F-9.

Övrigt

Fastigheten överlåtes via försäljning av samtliga aktier i det fastighetsägande bolaget, vilket bara har haft som syfte att äga och förvalta fastigheten.

ÖPPNA VISNINGAR

Varmt välkommen att boka visning.