• Adelsgatan 15
  • Fasad
  • Tillbyggnad samt gård med 2 st biluppställningsplatser.
  • Trapphus
  • Trapphus med  det mystiska rummet.
  • Entré till ägarlägenhet
  • Allrum med trappa till ovanvåningen
  • Vardagsrum
  • Tidstypiska och vacka rum i fil
  • Sällskapsrum
Lund
Bostadsfastighet
Adress
Adelgatan 15
Pris
14 000 000 kr

För mer information kontakta

Mats Lundberg Mats Lundberg Reg. Fastighetsmäklare mats.lundberg@bjurfors.se
040-608 30 11

Kontakta mäklaren för visning

Unik hyresfastighet i Kulturkvadranten.

Unikt tillfälle att förvärva en hyresfastighet i kulturkvadranten , ett stenkast från Mårtenstorget och Botaniska trädgården. Fastigheten Kulturen 18 uppfördes år 1887 i hörnet av Adelgatan och Stora Tomegatan.

Fastighetsbeskrivning

Kulturen 18 är bebyggd med en fastighet i 3 våningar samt ett helt källarplan. Fastigheten uppfördes år 1887 och är belägen på hörnet av Adelgatan och Stora Tomegatan i centrala Lund.

Huset är byggt i vinkel efter kvarterets form. Hörnet är avfasat och sockeln avsatt, putsad och svartmålad. Entrén till våningarna är placerad mot Adelgatan med en ramverksdörr och ett högt överljusfönster. Fasaden är klädd med rött tegel och försedda med en kraftigt markerad våningslist och takgesims och omfattningar i ljus puts. Taket är klätt med svart plåt.   

Fastigheten har en tomställd boarea om ca 320 kvm samt biarea ca 165 kvm. Boarean fördelar sig på 5 stycken lägenheter med olika karaktärer fördelade på husets 3 våningsplan.

På bottenvåningen finns en större ägarlägenhet om ca 152 kvm fördelade på 6 rum och kök. Varav 4 tidstypiska och vackra rum i fil samt kök med matplats och ett badrum vid entrén. Från ett av rummen (hörnrummet) leder en trappa upp till andra våningsplanet och här finns ytterliggare 2 rum i fil. På detta våningsplan finns ytterliggare 4 rum fördelade på 2 lägenheter med gemensamt kök och badrum, fördelade på en yta om ca 71 kvm. Kanske ett studentboende?

På husets tredje våning (vindsvåningen) finns 2 st lägenheter med 2 rok med lägenhetsytor om ca 52 respektive ca 45 kvm. Här finns också ett mindre vindsrum.

Källaren innehåller totalt ca 115 kvm fördelade på pannrum med nyare fjärrvärmeanläggning, källarrum, förråd, toalett samt butiks/kontorslokal om ca 60 kvm. Lokalen är ljus och trevlig med stora källarfönster och egen ingång.

År 1987 skedde en mindre tillbyggnad av fastigheten som innebar att den större lägenheten på bottenvåningen fick ytterliggare en separat ingång samt en ljus och trevlig matplats i anslutning till köket. Här utanför finns också "gården" som med sin storgatsten ger en unik möjlighet till privat bilparkering för 2 bilar.

Fastigheten säljes helt tomställd allt för att ge en köpare maximal frihet i utformning och användningsmöjligheter. Det möjliggör allt ifrån studentboende, möblerade lägenheter, bostadsrätter eller helt enkelt ett fantastiskt, centralt och tidstypiskt boende kompletterat med intäktsmöjligheter från övriga lägenheter, etc.  

     

     

         

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten.

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. Spekulanter skall tillsammans med bud även lämna en kortfattad beskrivning av spekulant samt redogöra för tänkt finansieringsstruktur. Möjlig tillträdesdag skall anges. Spekulanter kommer ges tillfälle att genomföra teknisk överlåtelebesiktning.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse.