• Centralt på gågatan
  • Fasad mot Pilgränd
  • Exklusiv butik
  • Rymliga lokaler
  • Påkostat trapphus
  • Gården på andra våningen
  • Vardagsrum med parkettgolv
  • Modernt kök
  • Sovrum med parkettgolv
  • Helkaklat badrum
Ystad
Bostadsfastighet
Adress
Stora Östergatan 24/Pilgränd 1
Pris
20 000 000 kr
Uthyrbar area
1 084 kvm
Hyresintäkt vid fullt uthyrt
949 000 kr/år

För mer information kontakta

Torbjörn Persson Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81

Kontakta mäklaren för visning

Välkänd bostads/butiksfastighet på gågatan

Välkänd bostads- och butiksfastighet på Stora Östergatan. Sex lägenheter och en butik.

Fastighetsbeskrivning

Sällsynt välskött fastighet i korsningen Stora Östergatan, Ystads gågata, och Pilgränd.

Byggnaden är uppförd i tre våningar år 1976  åt familjen Öberg för deras modehus. 

I bottenplan som stäcker sig över hela tomten finns en stor butikslokal som är uthyrd till Öbergs modehus som är en välkänd herrmodesaffär. Det är en funktionell lokal på ca 470 kvm med öppen planlösning. I ena kortsidan finns lagerutrymme och två wc. Mitt i lokalen finns trappa upp till en kontorsdel på andra våningen. Här finns ett stort kontorsrumt, kök, wc och hall som leder ut till gården. Hela kontoret blev helrenoverat år 2009. Kontorsdelen är på ca 95 kvm.

Från Pilgränd nås trapphuset till de sex bostäderna bostäderna på andra och tredje våningen. Av dessa är en lägenhet en etta och fem av dem är treor. 

Fem av lägenheterna är byggda eller totalrenoverade åren 2009 till 2014. Badrummen är helkakalade med tvättmaskin och torktumlare. Fyra av dem har nya kök och en ett något äldre kök med nya maskiner. Rummens väggar är vitmålade och på golven ligger ekparkett eller klinkergolv. En av lägenheterna, en trea på 89 kvm, är från byggnadstiden och i sämre skick dock med egen tvättmaskin och torktumlare. Denna lägenhet har direktverkade elradiatorer och hyrs ut på kallhyra. Det är förberett att dra in vattenbaserat värmesystem.

En lägenhet på 122 kvm blir ledig 2018-01-01 och den i sämre skick på 89 kvm 2018-02-01.

Konstruktionen är betongstomme som klätts i tegel under tak av tegel. Det finns krypgrund under hela byggnaden. Fem av lägenheterna och kontoret värms upp av fjärrvärme via vattenburet system och den sjätte lägenheten har direktverkande el. Butikslokalen värms upp med luftvärmepumpar. Ventilationen är mekanisk frånluft i bostäderna. Butiken har mekanisk till och frånluft med kyla.

Fastigheten bedöms vara i mycket gott skick

Omgivning/Natur

Fastigheten ligger i korsningen Stora Östergatan, som är Ystads gågata mellan Sankta Maria Kyrka och Nya Rådhuset, och Pilgränd som går ner mot Sankt Knutstorg och järnvägsstationen.

Läget är alltså mycket centralt och fastigheten ligger inbädda mellan medeltida korsvirkeshus och några få nya byggnader. De flesta fastigheterna på gågatan har butiker i bottenplan och kontor eller bostäder ovanför.

Kommunikationer

Fastigheten är mycket lätt att nå med bil från Pilgränd. Buss och tåg finns ett par hundra meter bort vid Sanktknuts torg. Pågatåg går både till Malmö och Simrishamn.

Närservice

Inom gång avsttåd finns all tänkbar servis som kan förväntas av en stad med rikt utbud av affärer, caféer, restauranger, banker och sjukhus mm.