• Nygatan 2 från söder
  • Gatufasad från norr
  • Gården med parkering
Sjöbo
Bostadsfastighet
Adress
Nyg 2, Läxg 1&3, Geografig 16
Pris
43 000 000 kr
Uthyrbar area
2 407 kvm
Hyresintäkt vid fullt uthyrt
2 503 522 kr/år
Tomtarea
3 541 Kvm
Tomtarea
1 692 Kvm

För mer information kontakta

Torbjörn Persson Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81

Kontakta mäklaren för visning

För mer information kontakta

Mats Lundberg Mats Lundberg Reg. Fastighetsmäklare mats.lundberg@bjurfors.se
040-608 30 11

Kontakta mäklaren för visning

Bestånd i Sjöbo med 31 lägenheter och 3 villor

Bostadsbestånd i Sjöbo med ett hyreshus om 31 lägenheter på 2 122 kvm centralt i tätorten och 3 friliggande villor på totalt 285 kvm i utkanten.

Fastighetsbeskrivning

Bostadsbestånd i Sjöbo med en hyresfastighet centralt inne i tätorten innehållande 31 lägenheter samt 3 friliggande villor precis i utkanten. Alla byggnaderna är uppförda i början på 1990-talet. Fullt uthyrda med kallhyra. Villorna kan exkluderas ur beståndet.

Tärnan 9 på Nygatan 2 A-Y ligger ca 500 m norr om Gamla Torget i Sjöbo. På fastigheten står en långsträckt byggnad från 1991 i 2,5 plan.

Byggnaden innehåller 31 lägenheter på totalt 2 122 kvm. Av dessa är 16 tvårumslägenheter och 15 är trerumslägenheter. 15 av lägenheter ligger på bottenplan och 16 på andra våningen som nås av yttre trappor. 

Kök och badrum är i huvudsak från byggnadstiden. Badrummen har plastmatta på väggar och golv. Vardagsrummen har parkettgolv och övriga rum plastmatta eller laminatgolv. I badrummen eller grovkök har varje lägenhet egna tvättmaskiner och torktumlare eller torkskåp. Varje lägenhet har separat elpanna kopplat till vattenburet system. 

Mitt på byggnaden finns sopstation, cykelförråd och fastighetsskötarförråd.

På tomten står även en förrådsbyggnad. Här finns gallerförråd för 24 lägenheter. Resterande lägenheter har har förråd ovanför lägenheten genom vindslucka.

Det finns två parkeringsområden på tomten med totalt 28 parkeringsplatser.

Hyresgästerna står för el till hushåll, värme och varmvatten medan fastighetsägaren står för vatten och avlopp, sophämtning samt TV/ bredband.

Bläckpennan 5 på Geografigatan 16, Blyertspennan 7 på Läxgatan 3 och Blyertspennan 8 på Läxgatan 1, är tre friliggande enfamiljshus .

Fastigheterna ligger väl samlat på Kunskapsgatorna ca 2 kvm nordöst om centrala Sjöbo. På varje fastighet står en enplansvilla från 1991.

Villorna är på vardera ca 95 kvm fördelat på fyra rum och kök. Kök och badrum är från byggnadstiden. Vardagsrummen har parkettgolv och på övriga golv och badrumsväggar sitter plastmattor eller laminat. I badrummen finns tvättmaskin och torktumlare eller torkskåp. 

Konstruktionen är trästomme på krypgrund under tak av betongpannor med fasader av trä. Uppvärmning sker med elpanna till vattenburet system. Mekaniskt frånluftsventilation.

Villorna är uthyrda med ren kallhyra så hyresgästerna står för värme, el, VA, sophämtning, TV/Bredband och trädgårdsskötsel. 

Omgivning/Natur

Tärnan 9 ligger i ett område med blandad bebyggele av en och flerfamiljshus inne i Sjöbo. Villorna ligger i ett naturnära område i utkanten av tätorten.

Sjöbo är centralort i Sjöbo kommun och ligger ca 35 kilometer öster om Lund och 25 kilometer norr om Ystad. I kommunen bor ca 20 000 invånare och i tätorten knappt 10 000. Befolkningsutvecklingen har varit positiv under hela 2000-talet.

Kommunikationer

Fastigheterna är lätta att nå med bil. Från Sjöbobusstation går bussar till Malmö, Lund, Ystad och Simrishamn.

Närservice

I centrala Sjöbo som ligger ca 0,5 respektive 2 km bort finns livsmedelsbutiker, caféer, restauranger, bank och post service.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare.