Cafédelen vid entrén
Strängnäs
Butik
Adress:
Hammarvägen 2
Pris:
2 500 000 kr
Avgift:
6 223 kr/mån
Lokalarea:
99 Kvm

Centralt belägen brf-lokal i Mariefred

Utmärkt skyltläge vid huvudgata och granne med Coop i centrala Mariefred är denna välskötta brf-lokal om 99 kvm. Lokalen är belägen i hörnläge med stora skyltfönster vid vältrafikerad gata och har två ingångar. Den kan överlåtas vakant alternativt uthyrd till populära Annas Hembageri dvs bageri/caféverksamhet som finns i lokalen idag. Lokalen skulle även lämpa sig som tex mäklarkontor, mindre butik eller annan momspliktig serviceverksamhet. Tillträde enligt överenskommelse.

Planlösning

Lokalen är i gott skick och idag anpassad för bageri/caféverksamhet. När du kliver in genom entrén möts du av en välkomnande disk med hyllor bakom med nybakat surdegsbröd, bullar, kakor och andra välsmakande produkter. Till vänster finns plats för 12-14 sittande cafégäster vid stora skyltfönster. Till höger finns handikappanpassad kundtoalett som är inredd med vita kaklade väggar samt vitt klinkergolv, handfat och spegel. Lokalen är ljus med vitt klinkergolv, ljusa ytskikt och stora fönster och mycket ljusinsläpp.
Bakom disken fortsätter lokalen och där idag bageridelen finns med livsmedelsproduktionsanpassade ytor med flertalet golvbrunnar och behandlat golv. Två stora skyltfönster. Lite längre in finns kylrum, mindre lagerytor samt personal och omklädningsrum med toalett. Här är även lokalens andra ingång som nyttjas som varuintag och personalingång. 

Utanför finns en avgränsad uteservering med plats för uppemot ett 20-30 tal gäster. Uteserveringen skyddas av markiser.

Lokalen har en ganska öppen planlösning vilket medför en flexibilitet om man vill bedriva en annan verksamhet i lokalen än idag. Enligt upplåtelseavtalet är lokalens ändamål kontorsverksamhet, butiksverksamhet, bageriverksamhet, enklare caféverksamhet samt icke störande hantverksverksamhet.

Ventilationen är god med det mekaniska till- och frånluftssystemet. Fjärrvärmen är kopplad till flertalet konvektorer samt som värmebatteri i ventilationen. Fiber finns indraget till lokalen flertalet 3-fasuttag och elcentralen är uppsäkrad till 80 Ampére.

Omgivning/Natur

Om Mariefred:

Mariefred är en tätort i Strängnäs kommun och ligger belägen ca 6 mil väster om Stockholm. Orten är starkt växande ur befolkningssynpunkt och av de ca 4500 invånarna i tätorten är det många som arbetspendlar in till Stockholm. Mariefred lever året runt men har ökad turism under sommarhalvåret där sevärdheter som smalspårsbana med ånglok, båthamnar samt Gripsholms slott. Varierat utbud av service, matbutiker, restauranger och uteliv. 

Kommunikationer

Mariefred är belägen 3 km från E20 och knappt 25 min till Södertälje respektive 45 min bilfärd in till Stockholm C.
2,5 km från Mariefred finns Läggesta station som är spårbunden trafik in till Södertälje, Stockholm C och åt andra hållet vidare ut i Mälardalen.

Övrigt

Möjlig hyresgäst:
Lokalen kan antingen övertas vakant eller uthyrd till den pågående verksamheten Annas Hembageri. Om man önskar att Annas hembageri ska stanna som hyresgäst i lokalen är det under följande förutsättningar;

- Nytecknat hyresavtal om 3 år med start från tillträdesdagen.
- Kallhyra om 17 000 kr/mån exkl. moms. Ersättning för fastighetsskatt 461 kr/mån. Total hyresintäkt 17 461 kr/mån.
- Hyresgästen står för egna driftkostnader avseende el, värme, vatten, renhållning. 

Avgiften till föreningen är 6223 kr/mån exkl moms vilket ger ett driftnetto om 11 238 kr/mån eller 134 856 kr/år. Det innebär en avkastning om 5,4%.

 

Om potentiella hyresgästen Annas Hembageri:

Annas hembageri har sedan starten för 13 år sedan bakat kyl- och långjästa surdegsbröd och bullar på ekologiska och närproducerade råvaror. Med åren har sortimentet byggts på med ett ökande kafésortiment. Annas Hembageri har hållit på traditionerna kring säsongsbakverken med devisen att man ska unna sig att längta. Därför har till exempel fettisdagen eller julbak varit något som många Mariefredsbor har just längtat efter. Bageriet har under åren fått mycket uppskattning i media, press och olika guider. Annas Hembageri har bl.a. tilldelats utmärkelserna Årets Fikaställe, Sveriges bästa Café och Årets hållbara Café av publikationen White Guide Café samt flera medaljer vid SM i Mathantverk. 

 

Om Bostadsrättsföreningen Blomstergården (769627-1407):

Föreningen består av 30 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt i 4 huskroppar som ger en fin inramning till innergården med plats för grillning och fikastunder. I föreningen finns även 2 lokaler (99 kvm respektive 42 kvm) som är upplåtna med bostadsrätt där denna är en större av dem.
På gården finns ca 20 st parkeringsplatser, förråd och uthyrningsrum för våra medlemmar. Bostadsrättsföreningen är lagfaren ägare till fastigheten Strängnäs Hoppgropen 1 och är klassad som äkta bostadsrättsförening.

 

 

Ansvarig Mäklare

Joakim Winthergard
Joakim Winthergard Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare joakim.winthergard@bjurfors.se
070-667 89 84

Biträdande Mäklare

Larssan Lundberg
Larssan Lundberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare larssan.lundberg@bjurfors.se
070-976 91 07