Brf-lokal i hörnläge och med uteservering
Strängnäs
Butik
Adress:
Hammarvägen 2
Pris:
1 995 000 kr
Avgift:
6 223 kr/mån
Lokalarea:
99 Kvm

Centralt belägen brf-lokal i Mariefred

Butik/Kontor/Café/Bageri – Hörnläge med stora skyltfönster vid huvudgata och Coop i centrala Mariefred är denna brf-lokal om 99 kvm belägen. Lokalen har två ingångar och nyttjande av yta för uteservering. Lokalen skulle lämpa sig som tex kontor, mindre butik eller annan momspliktig serviceverksamhet. Lokalen överlåtes vakant alternativt uthyrd till hyresgäst Annas Hembageri dvs bageri/caféverksamhet som finns i lokalen idag. Tillträde enligt överenskommelse.

Planlösning

Lokalen är i gott skick och idag anpassad för bageri/caféverksamhet. När du kliver in genom entrén finns yta för kundmottagande. Idag möts du av en disk med hyllor bakom med nybakat surdegsbröd, bullar, kakor och andra välsmakande produkter. Till vänster finns öppen yta som som idag nyttjas som plats för 12-14 sittande cafégäster vid stora skyltfönster. Till höger finns handikappanpassad kundtoalett som är inredd med vita kaklade väggar samt vitt klinkergolv, handfat och spegel. Lokalen är ljus med vitt klinkergolv, ljusa ytskikt och stora fönster och mycket ljusinsläpp.
Bakom disken fortsätter lokalen och kan nyttjas som kontorsyta men som idag är där bageridelen finns med livsmedelsproduktionsanpassade ytor med flertalet golvbrunnar och behandlat golv. Två stora skyltfönster. Lite längre in finns möjlig backoffice och förrådsyta och idag kylrum, mindre lagerytor samt personal och omklädningsrum med toalett. Här finns även lokalens andra ingång som nyttjas som varuintag och personalingång. 

Utanför finns en avgränsad uteservering med plats för uppemot ett 20-30 tal gäster. Uteserveringen skyddas av markiser.

Lokalen har en ganska öppen planlösning vilket medför en flexibilitet om man vill bedriva en annan verksamhet i lokalen än idag. Enligt upplåtelseavtalet är lokalens ändamål kontorsverksamhet, butiksverksamhet, bageriverksamhet, enklare caféverksamhet samt icke störande hantverksverksamhet.

Ventilationen är god med det mekaniska till- och frånluftssystemet. Fjärrvärmen är kopplad till flertalet konvektorer samt som värmebatteri i ventilationen. Fiber finns indraget till lokalen flertalet 3-fasuttag och elcentralen är uppsäkrad till 80 Ampére.

Omgivning/Natur

Om Mariefred:

Mariefred är en tätort i Strängnäs kommun och ligger belägen ca 6 mil väster om Stockholm. Orten är starkt växande ur befolkningssynpunkt och av de ca 4500 invånarna i tätorten är det många som arbetspendlar in till Stockholm. Mariefred lever året runt men har ökad turism under sommarhalvåret där sevärdheter som smalspårsbana med ånglok, båthamnar samt Gripsholms slott. Varierat utbud av service, matbutiker, restauranger och uteliv. 

Kommunikationer

Mariefred är belägen 3 km från E20 och knappt 25 min till Södertälje respektive 45 min bilfärd in till Stockholm C.
2,5 km från Mariefred finns Läggesta station som är spårbunden trafik in till Södertälje, Stockholm C och åt andra hållet vidare ut i Mälardalen.

Övrigt

Möjlig hyresgäst:
Lokalen kan antingen övertas vakant eller kan enligt överenskommelse hyras ut till den pågående verksamheten Annas Hembageri. Om man önskar att Annas hembageri ska stanna som hyresgäst i lokalen sker detta enligt separat diskussion.

 

Om potentiella hyresgästen Annas Hembageri:

Annas hembageri har sedan starten för 13 år sedan bakat kyl- och långjästa surdegsbröd och bullar på ekologiska och närproducerade råvaror. Med åren har sortimentet byggts på med ett ökande kafésortiment. Annas Hembageri har hållit på traditionerna kring säsongsbakverken med devisen att man ska unna sig att längta. Därför har till exempel fettisdagen eller julbak varit något som många Mariefredsbor har just längtat efter. Bageriet har under åren fått mycket uppskattning i media, press och olika guider. Annas Hembageri har bl.a. tilldelats utmärkelserna Årets Fikaställe, Sveriges bästa Café och Årets hållbara Café av publikationen White Guide Café samt flera medaljer vid SM i Mathantverk. 

 

Om Bostadsrättsföreningen Blomstergården (769627-1407):

Föreningen består av 30 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt i 4 huskroppar som ger en fin inramning till innergården med plats för grillning och fikastunder. I föreningen finns även 2 lokaler (99 kvm respektive 42 kvm) som är upplåtna med bostadsrätt där denna är en större av dem.
På gården finns ca 20 st parkeringsplatser, förråd och uthyrningsrum för våra medlemmar. Bostadsrättsföreningen är lagfaren ägare till fastigheten Strängnäs Hoppgropen 1 och är klassad som äkta bostadsrättsförening.

 

 

Ansvarig Mäklare

Larssan Lundberg
Larssan Lundberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare larssan.lundberg@bjurfors.se
070-976 91 07