• Degeln 6, i folkmun benämnd Runda banken
  • Byggnadens baksida med dess uppvuxna trädgård
  • Stenlagd uteplats
Flen
Kontorsfastighet
Adress
Södra Kungsgatan 2
Pris
4 000 000 kr

För mer information kontakta

Tomas Solberg Tomas Solberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare tomas.solberg@bjurfors.se
070-782 00 84

Kontakta mäklaren för visning

Centralt belägen fastighet med möjligheter

Välkänd fastighet i centrala Flen som tidigare använts som bank (den s k ”Runda banken”). På fastigheten finns en byggnad i tre plan med verkstadsytor i bottenplan , den f d banksalen och bankvalvet i gatuplan och en mycket speciell helt rund bostadslägenhet om 2-3 r o k på övre plan.

Fastigheten kan användas till diverse olika verksamheter och med bostaden på övre plan finns möjlighet att kombinera bostad och jobb i samma fastighet.

Byggnaden har stor betydelse för Flens stadsbild med sin karaktäristiska form och centrala läge och är väl bevarad med mängder av byggnadsdetaljer i original från byggnadsåret runt förra sekelskiftet.

Fastigheten överlåtes vakant. Tillträde enligt överenskommelse

Fastighetsbeskrivning

Fastgheten har en tomtareal om 866 kvm och är bebyggd med en byggnad i tre plan med verkstad, kontor och en bostadslägenhet.

Bostadslägenheten på övre plan om ca 60 kvm är helt nyrenoverad och redo att tas i bruk. Den har vackra nyslipade trägolv, helt nytt kök med glaskeramikhäll, nyrenoverad wc med dusch. 

Lokalerna på entréplan om ca 180 kvm är mycket representativa med den stora f d banksalen i centrum. Stora representativa fönster ut mot den vackra trädgården. I direkt anslutning till banksalen finns två bra kontorsrum samt ett kök och det gamla bankvalvet, vilket är intakt sedan det bedrevs bankverksamhet i byggnaden. Denna del av byggnaden är mycket lämpligt för t e x kontor och representation. Tack vare att bankvalvet finns kvar kan lokalen vara lämplig för verksamheter som hanterar värdefulla föremål som är i behov av extra säkerhet/skalskydd, som t ex guldsmed, vapenhandel eller dylikt.

Bottenvåningen, som utgörs av ett souterrängplan om 180 kvm, består av 6-7 rum lämpliga för framförallt verkstad. Rummen ut mot trädgården har fint ljusinsläpp medan rummen längre in i lokalen saknar fönster. Det finns två nyrenoverade wc samt  kök/pentry på våningsplanet. Direktaccess från bottenvåningen ut till den uppvuxna trädgården med gräsmattor, planteringar och en stenlagd uteplats.Byggnaden inrymmer även ett relativt stort trädgårdsförråd för förvaring av gräsklippare och trädgårdsredskap etc.

Varje våningsplan kan användas som en egen uthyrningsenhet avskild från byggnadens övriga delar, men kan även nyttjas som en helhet för den som vill nyttja hela byggnaden. 

Byggnaden, som uppfördes runt förra sekelskiftet, är löpande väl underhållen och i bra skick. All el är omdragen och vatten-/avlopsstammar är huvudsakligen bytta. Inga stora renoveringsbehov föreligger.  

Omgivning/service/kommunikationer

Fastigheten är belägen i centrala Flen och är huvudsakligen omgiven av flerbostadshus. Ett större projekt med flerfamiljsbostäder håller på att uppföras på grannfastigheten.

Det centrala läget innebär att närservice i form av restauranger, livsmedelsbutiker, apotek, systembolag, boiograf etc finns inom bara ett par hundra meters avstånd från fastigheten.

Busstation och järnvägsstation finns endast ett par-tre hundra meter från fastigheten. Tåg till Stockholm tar ca 50 minuter och avståndet med bil till Stockholm är ca 10 mil. Avstånd till Katrineholm är ca 25 km, till Eskilstuna ca 45 km och till Nyköping ca 50 km.