Prostgatan 2
Hörby
Bostadsfastighet
Adress:
Prostgatan 2
Pris:
12 000 000 kr
Hyresintäkt:
857 400 kr/år
Bruttoarea:
610 kvm
Markareal:
847 kvm

Charmig lättförvaltad fastighet på centralt läge i bra skick

Trevligt och lättskött hyreshus med 9 lägenheter varav 5 är byggda eller renoverade på senare år.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger i korsningen Slagtoftavägen och Prostvägen ett par hundra meter nordöst om Nya torg i centrala Hörby.

På fastigheten står en putsad byggnad från 1918 sammanbyggt med en äldre kvarn som är Hörbys äldsta byggnad från mitten på 1800-talet. Runt år 2017 byggdes en tidigare restauranglokal om till lägenheter. Det har även byggts en lägenhet i förrådsbyggnad som sitter ihop med de två andra byggnaderna.

Totalt finns det 9 lägenheter, varav två har 1 eller 1,5 rum och kök på mellan 25 och 42 kvm, fem har 2 rum och kök på mellan 45 och 77 kvm, en har 3 rum och kök på 86 kvm och en har 5 rum och kök på 145 kvm. De tre största lägenheterna är etagélägenheter från andra till tredje våningen.

De tre lägenheterna på Slagtoftavägen och lgh 1001 i trappa A blev byggda runt 2017 i den tidigare restauranglokalen. De har helkaklade badrum och tvättpelare med Mielemaskiner. Kök och kök med diskrmaskin. I rummen ligger ekparkett. Dessa har varmhyra och uppvärmning med vattenburet system kopplat till fjärrvärme. Lägenheterna på Slagtoftavägen ligger i markplan och har vars en egen uteplats.

Av de äldre lägenheterna är en totalrenoverade på senare år, en är i äldre skick och de övriga är i normalt skick. Badrummen är antingen kaklade eller med plastmatta. I rummen ligger parkettgolv eller plastmattor. Dessa lägenheter har kallhyra och värms upp med oljefyllda radiatorer. Varmvatten ingår dock i hyran.

I källaren finns en fräsch tvättstuga med Miele Professional tvättmaskin och torktumlare från år 2023 samt ett Elektrolux torkskåp.

Huvuddelen av fönstren byttes runt år 2020 då gjordes även fasaden vid. Portarna till trapphusen byttes år 2023. På den putsade byggnaden ligger tegeltak och på den äldre kvarnbyggnaden ligger papptak. Taken lades troligen om på sent 1990-tal.

Tomten är lättskött och i huvudsak hårdgjord. Det finns plats för runt fem parkeringsplatser som skulle kunna hyras ut.

Ort - Område

Hörby är en tätort och centralort i Hörby kommun i Skåne län. Hörby ligger längs med E22:s sträckning ungefär 35 km nordöst om Lund och 44 km sydväst om Kristianstad. I kommunen bor ca 15 000 invånare och i tätorten ca 7 500 invånare. 

Närservice

Fastigheten ligger ett par hundra meter nordöst om Gamla och Nya Torget i centrala Hörby där det finns affärer, bank, restauranger, caféer och systembolag.

Kommunikationer

Fastigheten är lätt att nå med bil och det går att parkera på tomten eller på gatan. Till E22 mellan Malmö, Lund och Kristianstad ligger ett par km bort.

Från både Gamla torg och Hörby busstation går SkåneExpressens busslinje 1 och 2 mot Malmö och Lund i söder och Kristianstad i norr. Bussarna går med tät trafik, i rusningstid var femtonde minut, och även kvällar och helger. På 40 minuter kommer du till Lund och på 45 minuter tar du dig till Malmö. Till Kristianstad tar bussresan 45 minuter.

Det finns även regionbussar till Höör, Eslöv, och Sjöbo, samt till närliggande byar som Önneköp och Östraby.

Ansvarig Mäklare

Torbjörn Persson
Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81