• GULDSMEDEN 5 - Storgatan 19-21
  • GULDSMEDEN 5 - Fasad mot Storgatan
  • GULDSMEDEN 5 - Baksidan med 7 p-platser
  • GULDSMEDEN 5 - Exempel kök
  • GULDSMEDEN 5 - Exempel badrum
  • GULDSMEDEN 5 - Utsikt från en av lägenheterna mot Strängnäs kyrka
  • GULDSMEDEN 5 - Oinredd vind
  • GULDSMEDEN 5 - Tvättstuga
  • GULDSMEDEN 5 - Teknikrum med fjärrvärmeanläggning
  • LÖT 4:9 - Fasad med trädgård och fruktträd
Strängnäs
Bostadsfastighet
Adress
Storgatan 19-21, m.fl.
Åsatt fastighetsvärde
44 000 000 kr

För mer information kontakta

Patrik Ageman Patrik Ageman Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare patrik.ageman@bjurfors.se
08-728 22 87
070-782 00 87

Kontakta mäklaren för visning

Flerbostadsfastigheter i Strängnäs

Bostadsfastighetsportfölj i Strängnäs centrum (A-läge) och i närförorten Löt. Tre flerbostadsfastigheter om 35 lägenheter, 5 butikslokaler, några kontor och lager samt en mindre industrifastighet med fyra mindre lokaler som nyttjas som garage/lager. Flertalet p-platser vid varje fastighet.
Nuvarande hyresintäkter ca 3,7 Mkr/år.
Bolagsaffär. Tillträde enligt överenskommelse.

Fastighetsbeskrivning

GULDSMEDEN 5 - Storgatan 19-21:
Byggnaden har två plan med 15 bostadslägenheter i varierande storlekar mellan 1 rok till 5 rok. Fem butikslokaler uthyrda till restaurng (steakhouse), gym, arkitektkontor, mäklarekontor samt frisör. Flertalet mindre kontorslokaler på gatuplan och några förråd i källarplan. Tvättstuga samt skyddsrum i källaren. Tegeltak som lades om ca 2011. Dränering gjordes om 2011. Uppvärmning genom fjärrvärme samt ventilation genom mekaniskt FT-system. Oinredd råvindsyta som möjligen kan i framtiden delvis inredas till bostad. Uthyrningsbar yta ca 1 172 kvm bostadsyta samt 1 118 kvm lokalyta.

LÖT 4:9 - Löthem:
Byggnaden är ett fd sjukhem som idag är ombyggt till 15 bostadslägenheter i varierande storlekar om 1 rok till 5 rok. Flertalet av bostäderna har egen balkong eller uteplats. På vinden finns troaxförråd och i källaren finns tvättstuga. Uppvärmning sker genom bergvärmepump som installerades 2006 samt dieselbrännare som back-up under vintertid. På husets framsida finn en grusad plan med 13 p-platser under carport med motorvärmaruttag samt ett trädeck för samkväm vid fastighetsgränsen mot skogen. Under senare tid har trapphuset målats om samt några av bostäderna har ytskiktsrenoverats löpande.  Uthyrningsbar yta ca 1 261 kvm bostadsyta.

LÖT 4:8 - Löthamnsgatan 1:
En mindre flerbostadsbyggnad i två plan om 4 bostadslägenheter, alla 2 rok, med trädgård med gräsmatta och flertalet fruktträd. Träfasad samt betongpanna tak. Uppvärmning sker genom bergvärmepump och ventilationen är självdrag. Lägenheterna har ytskiktsrenoverats löpande. Uthyrningsbar yta ca 276 kvm bostadsyta.

LÖT 4:3 - Löthamnsgatan 2:
Fastigheten är bebyggd med en äldre lagerbyggnad som idag är uppdelad på fyra lokalenheter och som i första hand som garage. Byggnaden har fasad av tegel samt trä. Taket är av tegel och uppvärmning sker genom diselbrännare. 1 wc finns i en av lokalerna. Marken runt byggnaden är delvis hårdgjord grusad yta. Byggnaden har ett underhållsbehov. Uthyrningsbar yta ca 342 kvm lokalyta.

Övrigt

BYGG och UTVECKLINGSMÖJLIGHETER:
Nuvarande ägare påbörjade men fullföljde ej bygglovsansökan att inreda vinden på GULDSMEDEN 5 för byggnation av 6 nya bostadslägenheter.

Nuvarande ägare har också påbörjat men ej fullfööljt ansökan om att riva garagebyggnaden på LÖT 4:3 för att istället uppföra en flerbostadsfastighet med 6 bostadslägenheter. 

Ritningar på bägge utvecklingsmöjligheterna finns att få från mäklaren.

 

VÄNLIGEN TA KONTAKT MED MÄKLAREN PATRIK AGEMAN FÖR ATT FÅ PROSPEKT SAMT MER INFORMATION.