• Hantverkaregatan
  • Välbevarad tegelfasad
  • Gårdssidan
Landskrona
Flerbostadshus
Adress
Hantverkargatan 31
Pris
5 750 000 kr

För mer information kontakta

Peter Borgelin Peter Borgelin Reg. Fastighetsmäklare peter.borgelin@bjurfors.se
+0705903468
070-590 34 68

Kontakta mäklaren för visning

Hyreshus 375 kvm med ledig lägenhet

SMAKFULLT RENOVERAT, ÄGARENS LGH LEDIG

Tre punkter

PIETETSFULLT RENOVERAT ANNO 1907

ÄGARENS LÄGENHET OM 95 KVM BLIR LEDIG

STORA BALKONGER MOT VÄLANLAGD TRÄDGÅRD

Fastighetsbeskrivning

Hyresfastighet med fem smakfullt renoverade lägenheter nära centrum. En omfattande ombyggnad pågår f.n. av Hantverkargatan och till hösten kommer det att finnas nya trottoarer och vägbeläggning vilket kommer att lyfta hela området.

Nuvarande ägare har under 20 års tid utfört väl genomtänkta förbättringar och underhåll av fastigheten. Under senare tid har merparten av fastighetens fönster bytts ut (2010). Delvis ny el. En ombyggnad har genomförts där tre lägenheter erhöll stora balkonger mot gården (2017), mått ca 4,5 x 2,5 meter=11kvm

Mot gårdssidan finns en vacker och påkostad trädgård med ett flertal odlingslådor av järn, mindre växthus, gräsmatta, grillplats m.m. Innergården är avgränsad gentemot grannarna via ett plank. Grannen i väster har en osedvanligt vacker trädgård som vissa av lägenhetsinnehavarna blickar ut mot från sina balkonger. 

Flerfamiljshuset är uppfört i 2,5 plan samt hel källare. Mot gatan är det en ovanligt välbevarad tegelfasad med en stor frontespis/takkupa. Även gårdssidan har en stor frontespis/takkupa. Fasadteglet mot gården är delvis slammat/målat.

Fastigheten är uppförd 1907 vilket även anges på fasaden mot gatan. Säljaren har uppskattat bostadsytan till 375 kvm. 

Källaren är smakfullt renoverad med slammade väggar och i huvudsak klinker på golven. Äldre byggnadsdetaljer har pietetsfullt bevarats. Där finns flera lägenhetsförråd, verkstad samt pannrum m.m. samt en tvättstuga med dubbla tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även en utgång till gårdssidan.

Fastigheten omfattar fem lägenheter varav en är en etagelägenhet. Vindslägenheten har synliga takstolar med "hanaband" och stödben från byggnadsåret. Vindslägenheten har såväl vanliga fönster (Frontespis) som takfönster (typ Velux?).

Entrén mot gatan med klinker.

Lägenheterna har huvudsakligen trä- eller laminatgolv. Två lägenheter har badrum med dusch (kakel och klinker), tre lägenheter har våtrumsmatta och kakel. 

Lägenhetsfördelning

Bv:

3 rok, 95 kvm. Ägarens lägenhet som kan övertas av ny ägare eller hyras ut till en ny hyresgäst är i mycket gott skick. Lägenheten har ett stort och påkostat kök med tillhörande matplats. Sovrum med massivt slipat trägolv från byggnadsåret. Badrum med dusch. Utgång till balkong om 11 kvm mot gården. Lägenheten är i gott skick. Rimlig hyresnivå vid ägarbyte: kr 8.000/månad

2,5 rok, 55 kvm. (Etagelägenhet) hyra kr 4.952/månad

1TR

3 rok, 100 kvm. Hyra kr 7.600/månad

Vind

1 rok, 32 kvm. Hyra kr 3.400/månad

3 rok 93 kvm. Hyra kr 8.350/månad

Hyresintäkter

Samtliga lägenheter är uthyrda och omsättningen på hyresgäster är låg. Fastigheten saknar förhandlingsordning.

Den totala hyresintäkten beräknas uppgå till cirka 390.000 kr/år förutsatt att ägarens lägenhet erhåller en rimlig marknadshyra om kr 8.000/månad.

Fastigheten saknar förhandlingsordning.

Övrigt

Fastigheten ligger nära centrum. All tänkbara service inom ca 300 meter.

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Överlåtelsen avser en fastighetsaffär och säljare är en privatperson

Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Peter Borgelin för vidare upplysningar och tid för visning.