Magasinet
Lund
Bostadsfastighet
Adress:
Norra Vallgatan 4-6
Åsatt fastighetsvärde:
34 000 000 kr
Hyresintäkt:
1 557 293 kr/år
Bruttoarea:
1 135 Kvm

Hyreshus vid Allhegonakyrkan i Lunds centrum

Hyreshus i centrum med en äldre del och en nybyggd del med totalt 9 lägenheter och 2 lokaler.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger på Norra Vallgatan vid Allhelgona Kyrkogata, i norra delen av Lunds centrum.

På fastigheten står två byggnader. Ett äldre magasin byggd runt år 1900 som år 1986 byggdes om till bostäder och lokaler samt en nyare bostadsbyggnad från år 2022.

Magasinet är i tegel under tak av tegel och plåt. På bottenplan finns ett kontor på ca 188 kvm samt en restaurang på ca 93 kvm. Ovanför finns tre plan med totalt 5 lägenheter med tre rum och kök på mellan 93 och 99 kvm. Lägenheterna nås via ett fristående trapphus som även har en hiss.  Alla lägenheter har egna tvättmaskiner och torktumlare. Både lokaler och lägenheter hyrs ut med kallhyra och värms upp med direktverkande el. Hyresgästeran har även egna varmvattenberedare och betalar därmed även för denna uppväming.

År 2021 till 2022 uppfördes en ny byggnad med 2,5 våningar. Här finns fyra lägenheter varav 2 tvåor på mellan 57 och 51 kvm på bottenplan samt ovanför två femmor i etage på mellan 111 och 143 kvm. Även dessa lägenheter har egna tvättmaskiner och torktumlare. Uppvärmning sker med luftvärmepump till vattenburet system. Hyrorna är här varmhyra.

På den stensatta innergården finns 19 p-platser.

Omgivning

Fastigheten ligger på en lugn gata precis söder om Allhelgona kyrkan i norra delen av Lunds centrum. Området består i huvudsak av hyreshusbyggnader för bostäder och lokaler.

Kommunikationer

Till Lunds centralstation med täta buss och tågförbindelser är det endast ett par hundra meter. Det är även lätt att nå fastigheten med bil.

Närservice

Det är gångavstånd till Lunds centrum med rikt utbud av kultur, shopping, caféer och restauranger.

Ansvarig Mäklare

Torbjörn Persson
Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81