Fasad mot gatan
Malmö
Industri/Verkstad
Adress:
Rödklintsgatan 2B
Pris:
7 000 000 kr
Bruttoarea:
800 Kvm

Industrifastighet i centrala Tygelsjö

Tomställd fastighet i praktiskt utförande på mycket bra läge i centrala Tygelsjö nära det nya centrum som skapas på gamla Lantmännentomten.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger på en tvärgata till Sjötorpsvägen i ett område som håller på att förvandlas från industriområde till ett område med runt 300 nybyggda bostäder, livsmedelsaffär, äldreboende och förskola.

Huvudbyggnaden uppfördes år 2001, delvis i två plan. Gaveln ligger utåt gatan och innanför entrén finns en stor reception med granitgolv, två kontorsrum samt handikapp WC. Längre in finns laboratorium med granitgolv, omklädningsrum med dusch och WC samt produktionshall. Kontorsavdelningen ligger på ovanvåningen.

Kontorsavdelningen har fem kontorsrum längs en korridor. På gaveln finns ett större kontors/konferensrum samt kök med matplats. Det finns även WC och rum för arkiv och teknik. Rummen är ljusa och på golven ligger plastmattor med parkettmönster. Avdelningen är ljudisolerad.

Produktionshallen är i huvudsak i öppen planlösning även om det finns två rader med bärande stolpar. Det finns en port ut mot gården på 3,0 x 2,5 m med betongplatta utanför. Det finns 600 A in i hallen.

Konstruktionen är av träregelstomme med putsade frigolitblock på betongplatta under tak av falsad plåt. Fönster och dörrar av aluminiumprofiler. Byggnaden värms upp med luft/vattenvärmepumpar och ventilation sker med mekanisk till och frånluft med återvinning vilket gör att uppvärmningskostnaden är låg. Alla kontorsrummen har AC.

Bakom huvudbyggnaden ligger Tygelsjös fd. stationsbyggnad från 1908. Detta är en putsad tegelbyggnad i en och en halv våning med trätak belagt av takpapp som lades om 2006. En del av originalinredningen från tiden då byggnaden var tågstation och post finns kvar. Det finns ett enkelt kök och wc men inredningen är av äldre standard och hela byggnaden används som förråd. Byggnaden värms med direktverkande el. 

Ut mot gatan ligger en parkeringsplats. Gården är i huvudsak asfalterad, helt inhägnad och nås via grindar på varje sida om huvudbyggnaden.

Omgivning/Natur

I området finns i huvudsak villor men det kommer även byggas en del flerfamiljshus, äldreboende och en ny ICA affär.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer med buss och bil. Regionbuss går genom Tygelsjö till Malmö och Vellinge. Det finns även cykelväg in till Hyllie. Till motorvägspåfarten är det ungefär 2 km.

Närservice

I Tygelsjö finns ICA affär med postservice, pizzeria och café. Till Hyllie och Mobilias Köpcentrum ca 5 km.

 

 

Ansvarig Mäklare

Torbjörn Persson
Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81