Torngatan 4 A-D
Malmö
Bostadsfastighet
Adress:
Torngatan 4 A-D
Åsatt fastighetsvärde:
12 000 000 kr
Uthyrbar area:
500 kvm
Hyresintäkt:
559 008 kr/år
Bruttoarea:
500 Kvm

Hyreshus med 4 lägenheter varav en ledig.

Hyreshusenhet på Kirseberg bestående av två parhus med totalt 4 etagelägenheter byggda år 1993. En lägenhet blir ledig inom kort.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheterna Skölden 26 och Skölden 27 ligger intill varandra i början av Torngatan som är en tvärgata till Vattenverksgatan i Kirseberg.

På varje fastighet står ett parhus med två etagelägenheter vilket ger totalt fyra lägenheter i 2,5 plan. Varje lägenhet är på ca 125 kvm fördelat på 5 ROK och sträcker sig över alla tre planen. På bottenvåningen finns kök, badrum och ett rum med utgång till en egen uteplats. I 4B är dock badrummet på första våningen omgjort till tvättstuga. På våning ett och två är planlösningarna lite olika. Två lägenheter har på andra våningen två sovrum med vars ett badrum. En lägenhet har ett större och ett mindre rum samt ett badrum. Den fjärde lägenheten har tre sovrum och ett badrum på denna våning. På andra våningen finns ett till två rum. En lägenhet har badrum även på tredje våningen. Alla lägenheter har egna tvättmaskiner och torktumlare samt diskmaskiner. På golven ligger laminat, plastmattor eller ekparkett.

Totalt finns i husen 12 badrum varav ett är omgjort till tvättstuga. Av dessa är 7 helrenoverade och ett är renoverat år 2021. Även ett kök är renoverat i år. Ventilationsanläggningen är renoverad år 2021 med bl.a. byte av ventilationskanaler.

Fastigheterna är mycket lättförvaltade med kallhyra och tomter som bara består av hyresgästernas uteplatser. Fastighetsägaren står för kostnaden för VA och sophantering men hyresgästerna rullar ut kärlen.

Hyrorna har inte justerats efter renovering så här finns eventuellt potential för höjning. Fastigheterna skulle framöver kanske kunna delas upp och säljas styckvis vilket skulle öka lönsamheten ytterligare. En lägenhet bli ledig inom kort och kan då disponeras fritt efter köparens önskemål.

Omgivning/Natur

Husen ligger ligger trevlig i början av Torngatan som är en tvärgata till Vattenverksgatan. Gatan är en återvändsgränd så det är inte mycket trafik. Bebyggelsen i området är en blanding av nyare och äldre en- och flerfamiljshus. Framför huset ligger en öppen plats runt vilken det nyligen byggts nya flerbostadshus.

Områdena Kirseberg och Ellstorp som har den nya Östervärns station mellan sig är under stark utveckling. En ny detaljplan har antagit för en stor obebyggd tomt vid stationen som ska ge 700 nya bostäder. På lite längre sikt är är planen att det ska bli upp till 5 000 nya bostäder i Kirseberg och Ellstorp.

Kommunikationer

Kommunikationerna är mycket bra med mindre 500 m till Östervärns Station varifrån det går Pågatåg till Malmö C och Hyllie. Från Kirsebergs Torg som ligger ett par hundra meter bort går lokalbuss 4 mellan Segevång och Naffentorspvägen.

Närservice

Inom ett par hundra meter finns livsmedelsbutik, caféer, restauranger och postombud.

Ansvarig Mäklare

Torbjörn Persson
Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81