• Ledig hall
  • Hall 100 x 20 x 9 m
  • Hall och sidoskepp med portar 5,5 x 6 och 4 x 4 m (BxH)
  • Försänkning 15 x 6 m
  • Port 5 x 6 m
  • Kontorsdel
  • Entré med marmorgolv
  • Kontorsrum
  • Nyare kök
  • Hall ovanvåning
Malmö
Industri/Verkstad
Adress
Blidögatan 22
Pris
i underliggande tomträttsvärde

För mer information kontakta

Torbjörn Persson Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81

Kontakta mäklaren för visning

Ledig hall med stora mått för tung belastning

Ledig hall med måtten 100x20x9 m dvs ca 2 000 kvm plus ytterligare 370 kvm hall och 224 kvm kontor. Byggt 1967 och 1978. Mycket gott skick.

Beskrivning

Tomträtten ligger lättillgängligt på Blidögatan en tvärgata till Flintrännegatan i Oljehamnen ca 4 km från Malmö Centralstation.

På tomten står en stor industrihall från 1966/1978 med yttermåtten 100x20 m. Höjden till balk är ca 9 m. I hallen finns två traverser med maxvikter på 25 respektive 20 ton. I en del av hallen finns en försänkt del med måtten 15x6 m. Djupet är ca 2 m. På båda gavlarna finns en port med måtten 6x5,5 m respektive 6x5 m (hxb) så det går att köra rakt igenom hela hallen från Blidögatan till Bjurögatan. Sammankopplat med den stora hallen finns ett sidskepp från 1978 med yttermåtten 50x8 m och en takhöjd på ca 6 m. Det finns en travers med maxvikt 3 ton samt en port 4x4 m mot Bjurögatan.

Det finns även en kontorsdel i två plan. På bottenplan finns 1-2 kontorsrum, WC med mosaikklädda väggar, nyare kök med diskmaskin samt äldre omklädningsrum och tvättstuga med nyare tvättmaskin och torktumlare. En trappa upp finns 4 stora ljusa kontorsrum med utsikt över området samt mindre pentry och WC med mosaikklädda väggar. Kontorsdelen är i mycket välbevarat 60-tals skick med marmor eller parkettgolv och väggar klädd med olika ädelträspaneler såsom ask och jakaranda.

Konstruktionen är betongstomme med lättbetong (Siporex) i väggar och tak som står på en betongplatta. Betongplattan är byggd direkt på kalsktensberggrunden och tål därför mycket tung belastning. Kontorsdelen är klädd i tegel. På taken ligger papp från runt år 2008. Fönstren i hallarna är 2-glas isoler i aluminiumbågar från år 2006. I kontorsdelen är fönstren på bottenvåningen av 3-glas isoler i trä/aluminiumbågar från år 2008 och på ovanvåningen i aluminium från år 2009. Hallen värms upp med areotemprar kopplade till fjärrvärmeanläggning från år 2011 och fläktar som pressar ner värmen. Kontoret har mekanisk till och frånluftsventilation. Elinstallationer har bytts samt ljusarmaturer i hallen har bytts på senare år.

 Ingång till kontor och hall nås från Blidögatan. På framsidan finns parkeringsplats för 9 bilar. Långsidorna och baksidan är inhägnad. Fram och baksida samt ena långasidan är asfalterad.

Omgivning/Natur

Tomträtten ligger i ett område detaljplanerat för lager och industriändamål enligt detaljplan PL. 260. I området finns industri och lagerbyggnader i varierande ålder från 1940-talet och framåt.

Kommunikationer

Fastigheten är mycket lätt att nå med bil och lastbil. Blidögatan är en tvärgata till Flintrännegatan som går upp till både Västkustvägen mot E6/E20 till Stockholm och Göteborg samt Stockholmsvägen mot E22 Lund och Kristianstad. Till Malmö Centralstation är det ca 4 km.

Närservice

Till centrala Malmö är det ca 4 km. I närområdet finns lunchrestauranger och bensinstationer.