Lomma
Bostadsfastighet
Adress:
Södra Västkustvägen 51 A-C
Pris:
9 500 000 kr
Tomtareal:
2 045 Kvm

Strandgården i Bjärred

Strandgården är beläget på ett unikt läge med havsutsikt på Södra Västkustvägen i Bjärred. Strandgården består av två huskroppar, en vitkalkad huvudlänga samt ett äldre korsvirkeshus. Fastigheten som i nuläget är kodad som hyresfastighet (320) innehåller idag tre lägenheter i olika storlekar om totalt ca. 276 kvm. Den största lägenheten om ca. 137 kvm är idag uthyrd. De två andra 79 resp. 60 kvm är outhyrda i dagsläget med möjlighet för en köpare att själv bestämma över hyresnivå och hyresgäster. Tomtareal på 2045 kvm.

Fastighetsbeskrivning

Lägenhet 1 Södra Västkustvägen 51A

5 rumslägenhet om ca.137 kvm på bottenvåningen av Strandgården. Lägenheten innehåller entré med Wc/dusch, vardagsrum/tv-rum tre sovrum i olika storlekar, kök med matplats samt gäst-wc. Egen tvättstuga. Uterum om ca.18 kvm. Uthyrd för 18.000 kr/mån (varmhyra).

Lägenhet 2 Södra Västkustvägen 51B

3 rumslägenhet om ca.79 kvm på ovanvåningen av Strandgården. Lägenheten innehåller renoverat kök, vardagsrum, två sovrum, badrum med både dusch och badkar. I bottenplan finns en mindre hall för kläder mm. Egen tvättmaskin. Från köket har man utgång till en balkong med havsutsikt. Lägenheten är förnärvarande inte uthyrd.

Lägenhet 3 Södra Västkustvägen 51C

2 rumslägenhet om ca.60 kvm belägen på övre plan i korsvirkeshuset. Här finns pentry, Wc med dusch samt två gavelrum. Tvättstuga kan inredas på bottenvåningen. Lägenheten är för närvarande inte uthyrd. 

Ytterligare ca. 45 kvm i huset 51c (korsvirkeshuset) är baren, förråd och extra hobby/sovrum som kan anslutas till lägenheten. Alternativt studentlägenhet.              

      

Omgivning/Natur

Bjärred är en tätort vid Lommabukten i Lomma kommun i Skåne, drygt tio kilometer väster om Lund och

cirka fem kilometer norr om Lomma. I Bjärred bor ungefär 45 % av Lomma kommuns befolkning. 

Strax öster om Bjärred går motorvägen E6/E20. 

Orten växte fram som badort till Lund under de sista åren av 1800-talet. År 1899 påbörjades bygget av den elva kilometer långa järnvägen mellan Lund och Bjärred. Den öppnades för trafik den 27 juli 1901 och trafikerades av ånglok. Järnvägen elektrifierades 1916. Linjen blev aldrig någon vinstgivande affär, och den lades ner den 15 juni 1939, varefter spåret revs upp 1940. Kvar finns idag stationshuset i Bjärred. Nyligen har en restaurang och café öppnat här. 

Mitt emot stationshuset ligger Saltsjöbadens kiosk, av lokalbefolkningen kallad "Sommarkiosken" eller "Glasskiosken". Stationshuset och kiosken ligger ca 800 meter från fastigheten. 

Utöver Saltsjöbadens hotell och restaurang så stod 1 km söderut Strandgårdens Café & Pensionat färdigt år 1903 (Önnerup 1:20). Restaurangverksamheten på Strandgården lades ner på 1950-talet och det som finns kvar från den tiden är en liten bar och några möbler. 

Vid Bjärreds tidigare centrum, där Lundavägen möter Västkustvägen (gamla riksvägen mellan Malmö och

Göteborg), ligger Medborgarhuset i Bjärred. 

Tätorten kan delas in i fyra områden: Löddesnäs (i nordväst), Borgeby (i norr), Bjärehov i ortens centrala del,

samt i söder Gamla Bjärred och Haboljung. 

Bjärred har en långgrund strand mot Öresund och en 574 meter lång badbrygga, som är en av Sveriges längsta badbryggor och Skånes längsta. Under 2004 uppfördes ett kallbadhus längst ute på bryggan. Där finns i dag också en restaurang. 

Bjärred har i dag en prägel av välbärgad förort.

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten. 

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. 

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse.

 

Övrigt

Fastigheten som är kodad som hyresfastighet (320) kan kodas om till bostadshus (220) om så önskas förutsatt att de två lediga lägenheterna nyttjas av den nya ägaren.

Renoveringar

Renoveringar i Bjärred 2014-2022  

2014 Nya badrum, duschar, toaletter samt klinkers i både Södra Västkustvägen 51 A o.B. 

2017 Nya fönster på hela huvudbyggnaden (12 fönster & 2 altandörrar på Södra Västkustvägen 51 A o.B 

 2018 Omfattande invändig renovering av Södra Västkustvägen 51 A och B, dvs nya kök, golv i merparten av rummen, dörrar, klinkers i entré, ljuddämpning mellan lägenheterna, ventilation mm. Ny jordvärmepump (NIBE) i källaren & utökad jordvärmeslinga 

2020-2021 Invändig renovering av ovanvåningen på korsvirkeshuset; dvs ommålat, renoverat kök & nya golv, dörrar & nya element.

2020-2022 Diverse utvändigt underhåll, bl.a. putsning & målning av del av husfasaderna. 

2022 Nytt tak på Strandgårdens huvudbyggnad.

Ansvarig Mäklare

Mats Lundberg
Mats Lundberg Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare mats.lundberg@bjurfors.se
040-608 30 11