Brunna Kungsängen
Upplands-Bro
BRF Industri/Lager
Adress:
Mätarvägen 14
Pris:
2 395 000 kr
Lokalarea:
240 Kvm

Studio/Industri/Lager/Kontor - Brunna

Bostadsrättslokal i attraktiva och populära Brunna industriområde!
Lokal om ca 240 kvm i 2 plan, bra takhöjd och stor lastport. Idag anpassad för fotostudio. Annars perfekt för t ex hantverksföretag.

Planlösning

Lokalen är ca 240 kvm fördelat på två våningsplan.

Entréplan har en port med skjutdörrar om ca 4 x 4,5 meter samt en separat entrédörr där en trappa leder upp till övre plan, under trappan finns bra förvaringsyta. Entréplan har en takhöjd om ca 4,8 meter, betonggolv med två golvbrunnar ,ena golvbrunnen är kopplad till oljeavskiljare, lysrörsbelysning i tak. Denna lokal är anpassad till fotostudio men kan självklart ha många användningsområden.

Övre plan nås via en ståltrappa från entréplan. På övreplan finns 3 separata vilorum med egna helkaklade duschar. Utöver det finns 2 st separata WC´s, fullutrustat kök, mindre tvättrum med tvättmaskin och torkskåp. Samt allrum, 2 st kontorsrum, ena rummet används idag som sminkrum, och ett litet förvaringsrum.
Ovan vilorummen finns ett loft om ca 30 kvm.
Lokalen är utrustad med ordentligt ventilationsaggregat som gör att man kan jobba ca 20 personer i lokalen.

Till lokalen hör 2 p-platser på den staketomgärdade och asfalterade gårdsplanen. Finns även ett antal p-platser för gäster.

Omgivning

Brunna ligger i Upplands-Bro kommun och är ett modernt och snabbt växande företagsområde. Läget med nära anslutning till/från E18 och E4 vilket ger snabba distributionsvägar till Stockholm och övriga Mälardalen. Här finns ett blandat utbud av handel, lager/logistik, lätt produktion och bostäder. Stora välrenommerade bolag såsom Altia Sweden, Swedish Match, Ramirent, Bilia och Svenskt Kosttillskott är etablerade i området.

Kommunikationer

Optimal logistisk placering väster om Stockholm i direkt anslutning till E18 mellan Bro och Kungsängen i Upplands Bro kommun. Inom 30 minuter når man såväl Arlanda som Bromma flygplats och Stockholm C.
Med busshållplats inom gångavstånd är det också enkelt att ta sig till/från Kungsängens pendeltågsstation.

Närservice

I närområdet finns flertalet restauranger och livsmedelsbutiker.

BRF Hallarna 1

Föreningen Brf Hallarna 1 äger och förvaltar fastigheten Upplands-Bro Örnäs 1:15. Adressen är Mätarvägen 14. På fastigheten finns en industribyggnad. Fastigheten är uppförd 2016. Föreningen har 17 lokaler om totalt ca 3 916 kvm. Stålstomme på gjuten armerad betongplatta med ytterväggar i plåt och yttertak av papp. Tomtareal om ca 4 800 kvm, staketomgärdad, asfalterad, anlagd med p-platser, kör- och uppställningsytor.

Uthyrning i andra hand är tillåtet.

Ekonomi

Brf Lokal nr 14
Andelstal 5,8%
Månadsavgift 6 876 kr/mån ex moms
Uppvärmning ca 1 200 kr/mån
Ingår 2 st parkeringsplatser, fastighetsskatt, VA och fastighetsskötsel
Ingår ej: El och försäkring

Exempel på finansiering och månadskostnad för lokalen:

Pris: 2 400 000 kr

Egen insats (50%): 1 200 000 kr (banker lånar normalt ut till 50% av köpeskillingen)
Banklån (50%): 1 200 000 kr
Ränta: 5% (uppskattad ränta)

Årsavgift till brf: 82 512 kr
Räntekostnad: 60 000 kr
Totalkostnad / år: 142 512 kr
Totalkostnad / mån: 11 876 kr
Årskostnad / kvm: 594 kr

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten. Buden ska anges med hänsyn tagen till eventuell latent skatteskuld.

Försäljningen kommer att genomföras som en bolagsaffär i vilket aktierna i de bolag som äger fastigheten överlåtes. Inga finansieringsvillkor medges. Köparen står för egna förvärvskostnader.

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt/aktieöverlåtelseavtal. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten och bolaget överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. Spekulanter skall tillsammans med bud även lämna en kortfattad beskrivning av spekulant samt redogöra för tänkt finansieringsstruktur. Möjlig tillträdesdag skall anges. Spekulanter kommer ges tillfälle att genomföra en såväl teknisk som ekonomisk Due Diligence av fastigheten och bolaget.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten, kontraktsskrivning och tillträde sker efter överenskommelse.

Ansvarig Mäklare

Hampus Tapper
Hampus Tapper Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare hampus.tapper@bjurfors.se
070-782 00 86