Stora Sigridsgatan/Själbodgatan
Lund
Bostadsfastighet
Adress:
Själbodg 3/Stora Sigridsg 7
Åsatt fastighetsvärde:
11 000 000 kr
Bruttoarea:
267 Kvm

Tidstypiskt hyreshus i Kulturkvadranten

Mycket trevligt hyreshus med tre lägenheter på lugnt läge i Kulturkvadranten, Lund.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger i ett av Lunds äldsta och mest uppskattade områden Kulturkvadranten. Mera exakt ligger fastigheten i korsningen Själbodgatan och Stora Sigridsgatan som är en lugn del av området.

På fastigheten står en byggnad som troligen uppfördes någon gång efter 1875 då Sigridsgatorna kom till. Ut mot Stora Sigridsgatan är bygganden i 2,5 våning och längs Själbodgatan 1,5 våning.

Med ingång från Stora Sigridsgatan ligger en stor lägenhet i tre plan på ca 187 kvm fördelat på sju rum. På bottenplan finns kök med inredning från 1980-talet, matsal och ytterligare två rum varav det ena med kakelugn. Här finns även WC samt även utgång mot gården. En trappa upp finns tre sovrum, hall med utgång till balkong mot gården samt badrum från år 2019. Högst upp finns en stor hall med utgång till takterrass, ett sovrum samt ett badrum från 1980-talet.

I delen mot Själbodgatan finns två spegelvända etagelägenheter på vardera ca 40 kvm. På bottenplan finns ett vardagsrum och  pentry. En trappa upp finns helkaklade badrum och sovrum. Det ena badrummet är ca 3 år gammalt och det andra ca 6 år gammalt. Alla lägenheterna har egen tvättmaskin. Det finns källare under en del av denna byggnaden. I källaren finns lägenhetsförråd och rum för fjärrvärmeanläggningen.

Det finns ingen förhandlingsordning.

Fasaden mot gården målades om år 2022. Utsidan och taket målades om år 2019.

Omgivning

Kulturkvadranten är ett område norr och nordost om Lunds domkyrka. Området och gatunätet härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida kvartersområden.

Området består i huvudsak av pitoreska gatuhus och mindre flerbostadshus av blandade åldrar.

Kommunikationer

Fastigheten ligger ca 1/2 km från Lund C med frekvent tåg och busstrafik. Det går även bra att nå fastigheten med bil och cykel. På Själbodgatan finns det markerad parkeringsplatser.

Närservice

Även om fastighetern ligger avskilt och på lugnt läge mitt i mellan Domkyrkan och Botansika trädgården är det endast ett par hundra meter till Lunds rika utbud av kultur, shopping, caféer och restauranger. 

Ansvarig Mäklare

Torbjörn Persson
Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81