• Den fantastiska egna innergården
  • Fasad mot Hornsgatan
  • Stora vackra spröjsade fönster mot norr i ateljén
Stockholm
Kontor - Överlåtes
Adress
Hornsgatan 44C
Hyra
2 290 kr/kvm/år
Årshyra
300 000 kr/år
Lokalarea
115 Kvm
Biarea
16 Kvm

För mer information kontakta

Joakim Winthergard Joakim Winthergard Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare joakim.winthergard@bjurfors.se
070-667 89 84

Kontakta mäklaren för visning

För mer information kontakta

Susanne Askvall Susanne Askvall Lokalmäklare - Uthyrare susanne.askvall@bjurfors.se
070-976 91 06

Kontakta mäklaren för visning

Unik lokal med många möjligheter överlåtes

Lokal med stor potential överlåtes. Ett eget litet hus mitt på Söder. Lokalen ligger på insidan av innergården och har en alldeles egen liten innergård.

Planlösning

Gå in genom porten från Hornsgatan så kommer ni in till en väldigt trevlig gemensam gård med utemöbler och gröna växter. Nere i högra delen av den gemensamma innergården finns en gallergrind, där börjar denna fantastiska lokal. 

Via tre trappsteg förbi gallergrinden och under rosenbågen så hamnar ni mitt i en oas i city. Detta är en plats där du kan ta emot kunder och bjuda på ett glas champagne och sitta och småprata lite innan mötet. Eller så går du till innergården när du känner att tiden framför skärmen behöver bytas ut mot en stunds vila i en helt fantastisk miljö.

Från innergården finns en entré som pryds av två stora vackra spröjsade fönster på vardera sida. Entrén leder in till ett stort ljust rum med öppen planlösning som idag används som konstnärsateljé. Rummet skulle lika gärna kunna vara kontor eller showroom för dina produkter. 

Från Ateljén ansluter en trappa som leder upp till mellanvåningen. Mellanvåningen har ett mindre kontorsrum och ett större. Vidare finns kök, matplats och dusch/wc på detta plan.

Trappan leder vidare till övre planet. Här möts man av ett enormt vackert ljus från spröjsade fönster som vetter mot norr. Rummet har en enorm takhöjd och en kalkputsad skorstensstock som inspiration. I detta rum skall du ta emot dina viktigaste kunder och bjuda det godaste vinet. 

Omgivning/Natur

I början av 1900-talet var Stockholms infrastruktur i stort behov av en ansiktslyftning. Därför jämnades många av byggnaderna längs med den södra sidan av Hornsgatan med marken, för att lämna plats åt en bredare gata och järnvägsspår. Den schaktade delen av östra Hornsgatan, Hornsgatspuckeln, är vad som är kvar av den gamla gatan.

Idag är Hornsgatspuckeln känt för sina många K-märkta historiska byggnader och konstgallerier. Dessutom ligger det bara några minuters promenad från Monteliusvägen, en av Stockholms bästa utsiktsplatser.

Hornsgatan är en av stadsdelens mest trafikerade och sträcker sig från Södermalmstorg i öst till Hornstull i väst. Sträckan däremellan kantas av några av Söders populäraste barer och nattklubbar, unika butiker, mysiga kaféer och historiska byggnader.

Kommunikationer

T-bana Mariatorget .

Närservice

All tänkbar service finns direkt utanför lokalen såsom butiker, restauranger och cafeér.