Brf Ekobacken Företagsby
Värmdö
BRF Industri/Lager
Adress:
Hålluddsvägen 6-56
Pris:
3 595 000 kr
Bruttoarea:
352 Kvm

Verksamhetslokaler - Ekobacken, Värmdö

Dock kan möjlighet finnas att förvärva en lokal i storleken 352 kvm alternativt 490 kvm från en köpare som fått förändrade behov och överväger att sälja. Ursprungligt pris ca
3 595 000 kr respektive ca 4 657 000 kr. Bud mottages

Nyproducerade bostadsrättslokaler med utmärkt logistiskt läge i Ekobackens företagsby, beläget invid Värmdöleden och bara några hundra meter från Värmdö marknad. Lokalerna är i två plan med öppna ytor för t ex butik, verkstad, kontor eller lager. Bra takhöjd och stor vikport. Låg månadskostnad i moderna lokaler.

Mer info på projektets hemsida: http://brfekobacken.bjnaringsliv.info

Fastighetsbeskrivning

Moderna och yteffektiva lokaler om ca 203-490 kvm fördelat på 2 plan. Nedre plan med stor vikport och rejäl takhöjd, (ca 4,7 meter) mycket väl lämpad för produktion, lager, verkstad eller liknande. Övre plan, vilken nås med interntrappa, används lämpligen som kontor, personalutrymme eller liknande. Mycket ljust och trevligt våningsplan med fönster i både fram- och bakkant, vilket är mycket ovanligt i denna typ av lokaler. Takhöjd på övre plan är ca 2,5 meter.  

Till varje lokal tillhör 2-3 p-platser och det går att hyra extra platser för den som har större behov av parkeringsyta. Staketomgärdad och asfalterad gårdsplan med grindar som hålls låsta efter arbetstid.

Lokalerna levereras med indraget v/a, el och fiber in till byggnaden. Belysning på entrélanet, mekanisk till- och frånluftsventilation. Uppvärmning genom golvburen fjärrvärme,  gemensam oljeavskiljare, trappa mellan våningsplanen, spångolv på övre plan.

Från övervåningen har varje lokal direkt utgång till en loftgång. Loftgångens huvudsakliga syfte är att fungera som utrymningsväg, men den kan även användas som entré för en eventuell hyresgäst på övervåningen samt som en liten uteplats.   

Inredning i form av wc, dusch, pentry, kontorsrum etc svarar köparen själv för.

Omgivning/Natur

Ekobacken är ett nyutvecklat område som ligger i Värmdö kommun, cirka två kilometer söder om Gustavsberg och strax öster om köpcentret Värmdö Marknad.

Ekobacken utgörs till hälften av tomter avsedda för företag vars verksamhet är antingen miljöinriktad, eller på annat sätt samhällsnyttig. Den andra hälften av området förblir naturmark med gångvägar, hästbeten, ridstigar, strövområden och dagvattendammar. Hela området är 550 000 kvadratmeter, varav 260 000 kvadratmeter är kvartersmark för företag. Det innebär att alla kvarter kommer att ha närhet till naturen.

Kommunikationer

Ekobacken ligger lättillgängligt ca 10 minuter från Södra länken mellan Hålluddsavfarten och Ingarö-korset längs väg 222, cirka 18 kilometer väster om Slussen. Slussen nås med buss 474 eller 425 på 25 minuter. Till Gustavsberg är det bara två kilometer och flera busslinjer passerar Värmdö Marknad och Ekobacken. Busshållplatser finns färdiga för att bussarna ska kunna gå igenom området när det är färdigutvecklat.

Närservice

Inom promenadavstånd från Ekobacken finns Värmdö Marknad med bland annat matvarubutiker, bygghandel, möbelaffärer, lunch­restaurang och trädgårdsbutik. 

Ekonomi

Exempel på finansiering och månadskostnad för lokal om 352  kvm

Pris: 3 594 415 kr
Egen insats (50%): 1 797 208 kr (banker lånar normalt ut 50% av köpeskillingen)
Banklån (50%): 1 797 207 kr
Ränta: 2,5% (uppskattad ränta)

Prel brf Årsavgift: 104 088 kr
Lånekostnad: 44 930 kr
Totalkostnad / år: 149 018 kr
Totalkostnad / mån: 12 418 kr
Årskostnad / kvm: 423 kr
Bedömd hyra för motsvarande lokal:  Ca 1 300 kr/kvm/år

Kostnad för tillval i form ac wc, dusch och pentry etc tillkommer.

Ansvarig Mäklare

Tomas Solberg
Tomas Solberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare tomas.solberg@bjurfors.se
08-728 22 84