• Annex och villa i vinkel
  • Återvändsgata
Helsingborg
Industri/Verkstad
Adress
Lindaregatan 21
Pris
4 995 000 kr
Tomtarea
2 263 Kvm

För mer information kontakta

Peter Borgelin Peter Borgelin Reg. Fastighetsmäklare peter.borgelin@bjurfors.se
+0705903468
070-590 34 68

Kontakta mäklaren för visning

Villa, Annex med lgh, Verkstad totalt 475 kvm

Naturskönt läge vid återvändsgata i Ödåkra

Tre Punkter

VILLA 160 KVM

ANNEX MED LÄGENHET 90 KVM

VERKSTADSBYGGNAD 225 KVM

Fastighetsbeskrivning

Naturskönt läge vid återvändsgata i populärt bostadsområde för den som önskar kombinera boende med verksamhet  nära Ridhuset. 

Fastigheten omfattar tre friliggande byggnader

Villan

Villa, typhus Modulent, uppförd 1980 i 1,5 plan. Taxerad boyta 160 kvm fördelat på 5 rok

Torpargrund, stomme, bjälklag samt fasad av trä, treglasfönster, yttertak med betongpannor. Uppvärmning via vattenburna radiatorer och elpanna kompletterat med en luft/luft värmepump. Mekanisk frånluftsventilation. 

Bv: Entré med klinker, badrum ned dusch och wc, vardagsrum med parkettgolv. Kök med klinker och öppen planlösning till matrum. Det finns kyl, frys, spis och fläkt. Utgång till uteplats i väster med trädäck och manuell markis.

Ov: Allrum med stor takkupa och utgång till balkong med söderläge, tre sovrum, laminatgolv. Helkaklat badrum med hörnbadkar, takfönster. 

Annex

Annex uppfört 1996 i 1,5 plan. Taxerad boyta 90 kvm fördelat på 3 rok

Gjuten platta på mark, stomme, bjälklag samt fasad av trä, treglasfönster, yttertak med betongpannor. Uppvärmning via direktverkande elradiatorer. Elektrisk varmvattenberedare.  Mekanisk ventilation. 

Gavel med utvändig trappa till balkong/entré 

Bv: Kök, badrum med wc och dusch, bastu, dusch samt tvättstuga.

Ov: Allrum samt avdelat sovrum

 Anm. Tvättstugan delas med villan. 

Verkstadsbyggnad/lager

Industrihall uppförd i ett plan 1996. Taxerad lokalyta 225 kvm

Grundläggning med gjuten betongplatta på mark. Stomme med bärande stålpelare och balkar. Byggnaden är isolerad, in- och utvändigt med korrugerad, lackerad panel. Byggnaden har indragen el men är ej ansluten till kommunalt VA. Befintliga golvbrunnar är ej i bruk. Det är förberett för VA till wc och handfat men wc-stol och handfat är ej installerat. Uppvärmning via varmluftspanna.

F.n. är huvudsäkringen för elen på 35A.

I huvudsak öppen planlösning men där finns en mindre del med kontor, förråd samt wc. Entresolplan med lager.

Två industriportar, mått: ca 4,5 m höga och ca 4 meter breda. Takhöjd till nock i mitten av byggnaden (sadeltak) = ca 6 meter.

Inlösen av tomtmark Banverket

Fastigheten har f.n. en friköpt tomt om 2.263 kvm och gränsar till Västkustbanans järnvägsspår. Banverket kommer att lösa in en mindre del av marken i samband med utökad spårläggning. De kommer att anläggas en bullervall i anslutning till villan och ett bullerskydd i anslutning till villans uteplats. Banarbetet skall enligt uppgift vara slutfört omkr. år 2023. Det finns ett omfattande underlag kring detta projekt som kommer att innebära att fastighetsägaren får avhända sig en mindre del tomtareal mot ersättning från Banverket till marknadsvärdet för marken + 25%. Banverket kommer även tillse att bullerskydd utökas via byte av vissa fönster i villan. Det finns även ekonomisk kompensation att söka för ändring/nybyggnad av uteplatsen som gränsar mot järnvägen. Enligt uppgift kommer ingen av fastighetens byggnader beröras av Banverkets inlösen av mark. Det har inte fastställts något belopp avseende inlösen av mark men arbetet kommer att inledas under hösten 2020 då gränspinnar m.m. sätts ut. Ersättningen från Banverket kommer att tillfalla köparen som även har möjlighet att ansöka om bidrag för ny uteplats m.m. Vidare upplysningar erhålles via ansvarig fastighetsmäklare Peter Borgelin.

Hyresgäst annexet

F.n. är annexet uthyrt för bostadsändamål. Nuvarande hyresgäst betalar kr 4.500/månad inkl. drift. och p-plats. Enligt säljaren är hyresgästen intresserad av att bo kvar men det finns även möjlighet att hyresgästen avflyttar efter ö.k. med säljaren i det fall en köpare önskar disponera annexet för eget bruk. 

 Driftskostnader

Försäkringspremien hos Folksam för fullvärde uppgår f.n. till kr 10.104/år

EL och Va samt renhållning ca kr 48.000/år inkl kostnaderna för annex och verkstadsbyggnaden.

 

Planlösning

Villan består av 5 rok fördelade på 1,5 plan.

Kommunikationer

Busshållplats vid ridhuset ca 300 meter

Tågstation i Ödåkra, ca 800 meter 

Ödåkra centrum med livsmedelsbutik m.m. ca 500 meter

Väla Köpcentrum ca 2 km

Helsingborgs centrum ca 8 km

Närservice

Livsmedelsbutik, restaurang m.m. ca 500 meter

Övrigt

Samhället Ödåkra har förvandlats de senaste åren till en populär bostadsort med utmärkta kommunikationer till Helsingborg eller Ängelholm via närliggande tågstation. "Spritan", den f.d., spritfabriken, är idag ett välkänt besöksmål med brett utbud inom mat, kultur och byggnadsvård m.m. Avstånd ca 1 km. Till Väla Köpcentrum är det ca 2 km.