Välkommen till Emma Grön
Strängnäs
Restaurang-/kontorsfastighet
Adress:
Byringe Emma Grön 1
Pris:
4 350 000 kr
Bruttoarea:
149 kvm
Markareal:
4218 kvm

Välkänd restaurangfastighet utanför Strängnäs till salu

Möjlighet att driva vidare en väletablerad och välkänd café- och restaurangfastighet invid väg 55 strax utanför Strängnäs. Emma Grön har många återkommande kunder och är känd för sina våfflor, fika, sallader och catering. Byggnaderna är byggda i timmer med grästak 2013 och med stor uteservering på trädeck. P-platser för ca 40 bilar vid infart. Möjlighet att konvertera till privatbostad finns. Fastigheten överlåtes vakant. Tre st flaggstänger och skyltläge mot riksväg 55.

Planlösning

På fastigheten finns totalt sex stycken byggnader uppförda i samma byggnandsstil med halvtimmerfasad och som disponeras enligt följande;

RESTAURANGEN (Huvudbyggnaden)
I denna byggnad, som också är den största om ca 72 kvm, finns restaurang och serveringsdelen för gästerna med ca 30 st sittplatser. Vid serveringsdisken finns butiksförsäljning av tex bröd, fika och dryck. Kyldisk och hyllor. Bakom serveringsdisken finns även ett cafékök för att laga smörgåsar och grädda våfflor m.m. I byggnaden finns även en modern wc för gästerna. I mitten av serveringsdelen finns en 360 gaders braskamin för värme och mysfaktor.  

BEREDNINGSKÖK och CATERING
I byggnaden bakom finner vi beredningsköket där all varm mat tillagas. Köket är fullutrustat med rostfria diskbänkar, förvaring i lådor och hyllor, kylar, frys, ugn och värmeplattor. Intilliggande rum är diskrum med effektiv genomgångsdiskmaskin med huv för 50x50 diskkorgar, grovdisk samt varmvattenberedare. 

BAGERIET och PERSONALUTRYMMEN
I bageriet finns ett fullutrustat bageri med degblandare, rostfria arbetsytor och bakugn. Skafferi/varulager, 3-fasuttag, varmvattenberedare och städskrubb. I en annan del av samma byggnad finns personalrum/omklädningsrum med wc samt den större gästtoaletten med både dusch och skötbord.

FÖRRÅD
Byggnaden är ett förråd för alla typer av livsmedelsvaror varför det även finns kyl, frys och frysboxar här.  


Dessa fyra byggnader kopplas ihop genom ett stort trädeck med uteservering för ca 80 sittplatser samt en större grill som används när restaurangen håller bbq-kvällar. 

 

TEKNIKHUS samt MILJÖHUS
Strax intill boulebanan vid infarten finns en ett mindre teknikhus för vatten- och fastighetsteknik och lite längre ner på tomten bakom byggnaderna finns ett miljöhus för avfallssortering. 

Tomt - Parkering

Tomten är en lantlig tomt med gräs och grönska runt byggnaderna och trädecket. På fastigheten finns förutom en boulebana även en inhägnad hage som kan nyttjas för djurhållning. Vid infarten till fastigheten finns ett 40-tal parkeringsplatser på grannfastigheten som denna fastighet får nyttja genom servitut.

Ort - Område

Närområdet är består främst av gårdar och lantbruk men är ändå inte långt till Strängnäs eller Åkers Styckebruk för service, restauranger, handel m.m.

Kommunikationer

Fastigheten är belägen invid rikväg 55 som går mellan Strängnäs (15 min) och Malmköping (ca 20 min) och sedan vidare mot Flen, Katrineholm och Nyköping. Åkers Styckebruk är den närmaste orten som bara ligger ca 10 min därifrån. Du är snabbt ute på E20 som tar dig vidare mot Eskilstuna eller mot Södertälje och Stockholm.

Buss 337 (Strängnäs-Malmköping) har en hållplats bara 50 m från fastigheten.

Ansvarig Mäklare

Larssan Lundberg
Larssan Lundberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare larssan.lundberg@bjurfors.se
070-976 91 07