Går du i säljtankar?

Vi har stor efterfrågan på alla typer av fastigheter i Skåne, Göteborg och Stockholm.

Önskar du sälja, men vill vara diskret så hjälper vi dig med en bra och effektiv marknadsföring utan adress och bilder. Vi kallar det Underhand.
bjurforsnaringsliv.se/

Kontakta oss:

naringsliv.malmo@bjurfors.se
naringsliv.goteborg@bjurfors.se
naringsliv.stockholm@bjurfors.se

Fastighetsmarknaden i pandemitider

När pandemifrossan bröt ut, gränserna stängdes och börserna rasade 30 procent, var vi säkert många som undrade hur detta skulle drabba fastighetsmarknaden. Skulle det gå att sälja fastigheter överhuvudtaget och skulle även dess värde kollapsa?

Nu har det gått en tid och vi kan ge oss på en lägesrapport. Liksom börsvärdet återhämtat sig förvånansvärt bra så har fastighetsmarknaden drabbats betydligt mindre än befarat. Rena bostadsfastigheter har klarat sig i princip oskatt med fortsatt väldigt höga priser och stort intresse.

Mindre och medelstora industrifastigheter utan hyresgäster som därför passar egenbrukare går också fortsatt bra. Marknaden för uthyrda industri- och lagerfastigheter är lite mer avvaktande och mycket beroende på hur många och vilken typ av hyresgäster som finns i huset. Ungefär detsamma är situationen för kontorsfastigheter.

Det som drabbats hårdast är inte oväntat fastigheter med butiks- och restauranglokaler. För dessa har intresset svalnat och även finansieringen har blivit svårare. Dock utgör dessa lokaler ofta en mindre del av arean och ovanpå brukar det finnas bostäder som gör att det ändå går att få till en affär.

Så sammantaget har marknaden klarat sig mycket bättre än förväntat. Visst har en del affärer gått i stöpet och en del köpare dragit sig tillbaka men tomrummet efter dem har ofta fyllts av nya aktörer som tröttnat på börsens tvära kast och ser fastigheter som en tryggare investering som det i alla fall går att ta på.