• Adelsögården
  • Översiktsvy
  • Infart till området
Ekerö
Övrigt
Adress
Adelsö Ringväg 19
Åsatt fastighetsvärde
12 500 000 kr

För mer information kontakta

Tomas Solberg Tomas Solberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare tomas.solberg@bjurfors.se
08-728 22 84
070-782 00 84

Kontakta mäklaren för visning

Hotell/vandrarhem på Adelsö - ca 80 bäddar

I fantastisk miljö vid Mälarens strandkant ligger Adelsögården, en avstyckningsbar fastighet med olika typer av boendeformer från egen lägenhet till sovsal med delad wc/dusch.

Tillgång till brygga med segelbåtsdjup, badstrand, vedeldad bastu m m.

Fastigheten har huvudsakligen använts som turistanläggning och som ”long-stayhotell”, men kan med fördel även användas för olika typer av vård och/eller behandlingshem eller dylikt.

Sammanfattning

Totalt ca 80 bäddar fördelade på fyra byggnader:

- Två byggnader med totalt 17 lägenheter om två rum och pentry samt wc.

- En byggnad med en stor lägenhet med 6 sovrum, kök, wc och dusch.

- Huvudbyggnaden med reception, kök, matsal, och 2-3 bostadslägenheter beroende på hur man väljer att disponera byggnaden.

Tillstånd finns för att bedriva hotell/pensionat. Fastigheten har huvudsakligen nyttjats som semesterhotell på somrarna och som longstayhotell övrig tid. Nuvarande ägare har drivit anläggningen i egen regi och har själva bott i huvudbyggnaden.

Som mest har anläggningen genererat intäkter på drygt 6 miljoner kr per år.

Fastigheten kan även användas som kurs-och konferensgård och med anpassningar även för olika typer av rekreationsvård eller liknande där en avkopplande och vacker miljö är central.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten har en tomtareal om ca 15 800 kvm och är bebyggd med fyra bostadsfastigheter, ett garage/verkstad, en vedeldad bastu samt en separat byggnad med tvättstuga. 

1. Huvudbyggnad, Misteln
Huvudbyggnaden består av reception, stort kök, matsal, ett separat pentry och ett antal sovrum. Byggnaden kan disponeras som 2-3 separata bostadslägenheter. 

2. Lägenhetsbyggnad, Gulmåran
Byggnad med 9 lägenheter om 2 rum med 4 bäddar i varje rum. Litet pentry och wc med dusch i varje lägenhet. Veranda längs byggnadens båda långsidor, vilken kan disponeras av respektive lägenhetsgäst. 

3. Lägenhetsbyggnad, Rödklövern
Byggnad med 8 lägenheter om 2 rum med 4 bäddar i varje rum. Litet pentry och wc med dusch i varje lägenhet. Dessutom en större sal med kök lämplig som gemensam matsal alternativt sovsal för skolklasser eller liknande. Veranda längs byggnadens båda långsidor, vilken kan disponeras av respektive lägenhetsgäst. 

4. Lägenhet Renfanan
Byggnad med 6 sovrum, kök med matplats, wc och dusch. 

5. Verkstad/garage
Byggnad om ca 170 kvm uppförd 2007, vilken rymmer garage, verkstad och två enklare "arbetarbostäder". Dusch och WC finns i byggnaden.

6. Bastu
Vedeldad bastu nere vid sjön. 

Samtliga byggnader har stomme av trä, plåttak och träfasad. Byggnaderna är av enklare standard men är löpande  underhållna. Under senare har byggnaderna tilläggsisolerats, taket har lagts om och all el har bytts. Byggnaderna är inredda för hotell/vandrarhem och samtliga möbler och övrig inredning ingår i köpet.

Anläggningen har mycket låga driftkostnader med värme från bergvärmeanläggning installerad 2010 (en pump i varje byggnad) samt att anläggningen i stort sett är självförsärjande på el med hjälp av en solcellsanläggning med ca 300 solceller installerade 2014. Dricksvatten kommer från egen borrad brunn och trädgården vattnas med automatiskt bevattningssystem från Mälaren. Egen avloppsanläggning med trekammarbrunn med infiltration.

Välskött trädgårdstomt med gräsmatta, buskar, träd och planteringar. Utsikt över Mälaren. Flera uteplatser med trädgårsdmöbler. Egen sandstrand, egen brygga för båtar och fiske, sjöstuga, lägerplats. Stor parkeringsplats.

Tre st officialservitut finns: för väg (med egen vägbelysning), för extra färskvatten som komplement/reserv för befintlig brunn samt för strand/brygga/sjöbod/lägerplats). Fastigheten är inte detaljplanerad.

Process för att stycka av fastigheten i 7 mindre fastigheter pågår, varav syftet är att skapa 5 fastigheter med byggnad och 2 fastigheter med byggrätt för bostadsbyggnad med strandskyddsdispens. För köpare som vill behålla fastigheten som en enhet går det att avbryta styckningsprocessen. 

Kommunikationer/omgivning/service

Adelsö tillhör Ekerö kommun och ligger 48 km från Stockholm C. Det tar ca 45 minuter med bil, varav sista 4 minuterna är med färja som avgår varje hel- och halvtimme. Buss 312 går från Brommaplan och tar 1 timme och 5 minuter. Bussen medföljer färjan över Svinsundet till Lilla Stenby på Adelsö (där fastigheten ligger) och går även runt hela ön.

Den bofasta befolkningen på Adelsö består av omkring 750 invånare, och invånarantalet har varit ganska stabilt genom århundraden. Flertalet yrkesverksamma pendlar i dag till och från Stockholm, men jordbruk bedrivs i stor utsträckning och ännu finns ett par aktiva yrkesfiskare. Under sommarmånaderna trefaldigas antalet invånare med de många sommargästerna.

På Adelsö finns jordbruk, fiskenäring, hästverksamhet, restaurang, café, handelsträdgårdar och en lanthandel.