Hörby Läckö-18
Hörby
Bostadsfastighet
Adress:
Löjtnantsgatan 4-12
Åsatt fastighetsvärde:
16 500 000 kr
Tomtareal:
3 581 Kvm

Hyresfastighet i Hörby

Välkommen till denna välskötta och fullt uthyrda hyresfastighet i centrala Hörby. Fastigheten består av 5 parhus om totalt 1 070 kvm, fördelade på 10 lägenheter.

Fastighetsbeskrivning

Välkommen till Hörby och denna mycket välskötta och fullt uthyrda hyresfastighet. Hörby Läckö-18 består av 5 parhus om totalt 1.070 kvm som fördelade på 10 likvärdiga lägenheter. Med en markareal om 3.581 kvm. Hyresnivå 8.383 kr/mån per lägenhet i kallhyra (2022). Total hyresintäkt 1.005.960 kr/år i kallhyra.  

Fastigheten är byggd 1990 och belägen på ett lugnt och centralt läge i Hörby. Lägenheterna innehåller 107 välplanerade kvm, fördelade på 1,5 plan. På bottenvåningen finns ett generöst vardagsrum, kök med matplats, helkaklat badrum samt grovkök med tvättmaskin och vattenburen el-panna med luftvärmepump. Ovanvåningen består av 3 sovrum, helkaklat badrum samt hall med klädkammare. På golven ligger slitstarka laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Från vardagsrummet har man utgång till sin egna uteplats och trädgård. Till samtliga lägenheter hör stort kombinerat garage/förråd om ca 20 kvm i separat byggnad. Belysning och el uttag finns där förbrukningen mäts av lägenhetens elmätare. Fibernod finns i alla lägenheter avseende bredbandsuppkoppling.

Omgivning/Natur

  • Välkommen att upptäcka MittSkånes smultronställen!

    Bland ståtliga slott, svalkande sjöar och spännande skogar finns det mycket att upptäcka. Skånes Djurpark, Frostavallen och Fulltofta Strövområden, Hörby Marknad, Stockamöllan Jazz & Swing Festival och Bosjöklosters evenemang lockar tusentals människor varje år. Och allt är nära. Var du än befinner dig i Skåne tar du dig hit på mindre än en timme. Slogan:  Vi vågar / En modern handelsort med gamla anor.

Kommunikationer

Hörby kommun ligger mitt i Skåne och har goda kommunikationer till landsbygd och storstad.

Det är Skånetrafiken som har hand om kollektivtrafiken i Skåne. I Hörby kommun körs trafiken med regionbussar (gula bussar) eller närtrafik (förbeställd taxi). Gamla torg och Hörby busstation är två knutpunkter som sammanbinder Hörby med resten av länet.

Från både Gamla torg och Hörby busstation går SkåneExpressens busslinje 1 och 2 mot Malmö och Lund i söder och Kristianstad i norr. Bussarna går med tät trafik, i rusningstid var femtonde minut, och även kvällar och helger. På 40 minuter kommer du till Lund och på 45 minuter tar du dig till Malmö. Till Kristianstad tar bussresan 45 minuter.

Det finns även regionbussar till Höör (linje 470), Eslöv (linje 474) och Sjöbo (linje 330) samt till närliggande byar som Önneköp (linje 471) och Östraby (linje 330).

Från fastigheten är det endast 5-10 min. promenad till Gamla torg.  

Renoveringar/förbättringar

              

 År                  Åtgärd gjord i samtliga lägenheter 

2010              Tilläggsisolering 150mm extra isolering på kallvind.

2011              Takfönster i söder/öster-läge. Träfönster utbytta mot Velux underhållsfria i PVC .

2012              Köksluckor och lådor. Original ersatt med inredning från IKEA

2013-2014     Byte av samtliga elpannor med frånluftsvärmepump.     

2015-2017     Altandörrar. Trädörrar utbytta mot Drutex underhållsfria PVC .

2018              Fönster på gavel, ljusinsläpp till trappa. Träfönster utbytta mot Drutex underhållsfria PVC.

Åtgärder utomhus

2006              Sopskjul med tak.

2006              Uteplats. Sandlåda och gungor i plast ersatt med stenläggning och fasta bänkar/bord + Belysning.

2010-2018     Stenläggning av rabatter på lägenheternas framsida.

2018              Byte av fönsterbleck och dörrbleck

2007-2019     Målning och vid behov renovering av all träpanel. 3 ggr. sedan 2004. 

Badrum, 20 st,  samtliga lägenheter.

2004 – 2021  Plastmatta ersatt med kakel på vägg och klinker på golv. VVS inredning från IFÖ/Gustavsberg/FMM. Badkar med tassar från Hornbach.

Övrig Inredning i huvudsak från IKEA.

Bredband

2016              Fibernod finns i alla lägenheter. Entreprenör: Teleservice i Sjöbo som nu tillhandahåller ett tv-basutbud som ingår i hyran. 

Nycklar

2012              Nycklar och lås utbytt av lokala Allans lås och larm. Extra nycklar kan bara beställas hos dem av hyresvärden. I deras system finns dokumenterat exakt hur många nycklar som tillverkats per lgh.

Nycklar som enbart går till fastighetens verktygsförråd finns. Huvudnyckel som går till allt finns. 

Fastighetens verktygsförråd

El finns. (Även 3-fas motoruttag).  

Ventilation Värme och varmvatten

Varje lägenhet har en elpanna med frånluftsvärmepump. Frånluft sugs från kök, stora garderoben, tvättrum/pannrum samt två badrum. Luften går till värmepumpen där värme återvinns. Innan frånluften går ut till en ventil på taket cirkuleras den ned i varmgrund som finns under hela huset med bredd likvärdigt vardagsrummens bredd. Övrig grund är betonggolv på frigolit.

Elpannor med frånluftsvärmepump är av märket Bosch mod. EHP 2.0 EW.

OVK. Eftersom definitionen av flerbostadshus är tre eller fler lägenheter i samma byggnad så är man inte förpliktigad att utföra OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll) i fastigheten. Säljaren har varje höst gjort en funktionskontroll av värmepannor och i samband med det är det lämpligt att enkelt kontrollera att kanalfläkten till ventilationen fungerar. 

Radonkontroll

Radonmätning ska enligt regler utföras med som mest 10-års intervall. Säljaren har utfört en mätning år 2015. Resultatrapport finns.

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten. Buden ska anges med hänsyn tagen till eventuell latent skatteskuld.

Försäljningen kommer att genomföras som en bolagsaffär i vilket aktierna i de bolag som äger fastigheten överlåtes. Inga finansieringsvillkor medges. Köparen står för egna förvärvskostnader.

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt/aktieöverlåtelseavtal. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten och bolaget överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. Spekulanter skall tillsammans med bud även lämna en kortfattad beskrivning av spekulant samt redogöra för tänkt finansieringsstruktur. Möjlig tillträdesdag skall anges. Spekulanter kommer ges tillfälle att genomföra en såväl teknisk som ekonomisk Due Diligence av fastigheten och bolaget.

Tidsplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse.

 

Hyresnivå

Hyresintäkter 2022 års nivå 1.005.960kr/år i KALLHYRA  8.383 kr/mån per lägenhet. Ingen förhandlingsordning. Tv-basutbud, sophämtning samt stort kombinerat garage/förråd om ca 20 kvm i separat byggnad ingår i hyran. Belysning och el uttag finns där. Varje lägenhet har egen mätare för el respektive vatten. 

 

 Ansvarig Mäklare

Mats Lundberg
Mats Lundberg Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare mats.lundberg@bjurfors.se
040-608 30 11