Huvudbyggnad & parkering
Södertälje
Bostadsfastighet
Adress:
Grönbrink
Pris:
14 000 000 kr
Hyresintäkt:
1 273 000 kr/år
Bruttoarea:
1 254 Kvm

Hyresfastighet Mörkö

Hyresfastighet om totalt 18 lägenheter / 1 084 kvm beläget i Grönbrink; Mörkö.
En flerfamiljsbyggnad om 8 lgh + 10 radhuslgh.

Fastighetsbeskrivning

Beläget med naturnära läge på ön Mörkö i Södertälje kommun, i Stockholms södra skärgård. Fastigheten är belägen längs riksväg 530 som trafikeras av SL-buss, avstånd till hållplats ca 50 meter. Ön har fastlandsförbindelse i väster samt färjeförbindelse i norra änden av ön. 

Avstånd till E4/E20 är ca 10 km, till Stockholm ca 70 km och till Södertälje ca 40 km.

Fastigheten utgörs av en tomt om ca 1 ha/10 000 kvm. Tomten är mestadels plan och anlagd med gräsytor, träd och planteringar samt 10 parkeringsplatser, varav 8 st med motorvärmaruttag. På fastigheten finns ett hyreshus i två plan samt källare uppfört, ursprungligen uppfört 1951, garagelänga med 6 garageplatser (kallgarage) samt två längor med totalt 10 st radhuslägenheter i ett plan.

Flerfamiljsbyggnaden, uppförd 1953, är i två plan samt källare. Betongstomme med tegeltak (omlagt). Byggnaden är ursprungligen uppfört som pensionärsboende. Tvåglasfönster. Putsade fasader. Två trapphus med marmorbeklädda trapphus. Balkonger finns ej. Hiss finns ej. Tilläggsisolerad vind.
Källare med tvättstuga (tvättmaskin & torktumlare från 2022), torkrum med avfuktare, pannrum, lägenhetsförråd, cykel/barnvagnsförråd, fastighetsskötarförråd/verkstad, wc samt fd lokal som i dag är outhyrd, vilken är utrustad med öppen spis. Lokalen har dagsljusinsläpp. 

Uppvärmning via vattenburen bergvärme med olja som spetskälla. Systemet är anslutet med radhusdelen via värmekulvert.  Eget vatten. Avlopp i samfällighet. VA-stammar mestadels i originalutförande, delvis utbytta. Trefas-el från byggnadsåret. Byggnaden inrymmer 8 st bostadslägenheter (1-2 RoK, 35/61 kvm) om tot 384 kvm. Våtrumsmattor i badrummen och delvis kaklade väggar, linoleummattor i kök och delvis kaklade väggar. Uttag för tvättmaskin finns i tvåorna. Mekanisk ventilation i badrummen, kolfilterfläktar i köken.

Garagebyggnaden är i ett plan med sex separata portar, uppförd 1983. Fasader i trä, tak med tegelpannor. Kallgarage. I byggnaden inryms även teknikrum samt miljörum för sophantering.

Radhusbyggnaderna utgörs av 10 st lägenheter i ett plan. Lägenhetsstorlekar 63-89 kvm, 2-4 RoK. Fasader i trä. Tegeltak. Treglasfönster. Mekanisk ventilation. Byggnadsår 1983. Till varje lägenhet hör ett fristående uteförråd om ca 7 kvm samt trädgård. Varje lägenhet har egen tvättmaskin. Tot 700 kvm. 

Uppvärmning via vattenburen bergvärme. Anläggningen, bestående av två pumpaggregat, är belägen i isolerat utrymme i garagebyggnaden, installerad 2010. Till anläggningen hör även två varmvattenberedare om vardera 650 liter samt en central med reglerutrustning. Separat värmeåtervinningsanläggning finns installerad på vinden i radhuslängorna, som överförs till flerbostadshuset. Separat oljeeldad panna från 1991, avsedd för spetsvärme, belägen i i flerfamiljsbyggnadens källare.

 

Övrigt

Till radhuslägenheterna är det kö.
Hyreshuset har aldrig haft vakanser.
Förhandlingsordning med hyresgästförening finns, medlem i Fastighetsägarna.
Garageplatserna uthyrda för 400 kr/plats/månad.
P-platser debiteras ej, dock debiteras elstolpar separat.

En av hyresgästerna ansvarar för närvarande för fastighetsskötsel, snöröjning utförs av en granne.

Fastighetsfiber är under installation i fastigheten/området.

Fastigheten ansluten till gemensam vattentäkt bestående av djupborrad brunn med pump och hydrofor.
Avloppsanläggningen ingår i en samfällighet om totalt ca 30 hushåll och består av en trekammarbrunn och tre infiltrationsanläggningar.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning, inkommande med indikativt bud, DD, avtalstecknande samt tillträde av fastigheten sker efter överenskommelse.

Ansvarig Mäklare

Tomas Solberg
Tomas Solberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare tomas.solberg@bjurfors.se
070-782 00 84

Biträdande Mäklare

Patrik Ageman
Patrik Ageman Analytiker patrik.ageman@bjurfors.se
070-782 00 87