Lägenheten eller kontoret sett från parkeringen
Nacka
BRF Kontorslokal
Adress:
Betsövägen 4
Pris:
3 900 000 kr
Bruttoarea:
165 Kvm

Lokal eller bostad centralt i Orminge

Rymlig bostadsrätt som antingen kan användas som ett kontor/ en lokal eller användas som bostad. Eller varför inte kombinera kontor med bostad? Denna mycket välplanerade bostadsrätten har ett nästan nytt kök och en väldigt trevlig uteplats.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger mitt i Orminge centrum. Bygganden, kallad "Röda Längan", på fastigheten är ett flerfamiljshus med totalt 132 lägenheter. 

Framtidsplaner för Röda längan

Den befintliga fastigheten, kulturminnet Röda längan, ska bevaras men kompletteras med tre nya våningar, balkonger inglasade i veckat glasskikt och cirka 55 nya lägenheter. Detta sker i ett spännande samarbete mellan bostadsrättsföreningen Betsövägen och Wingårdhs arkitektkontor som både har ritat och är med och bygger kvarteret. Att arkitekten följer projektet från ax till limpa är ovanligt i Sverige idag.

Planlösning

Entré sker från trapphus i bottenvåningen. Till höger innanför ytterdörren finns rejält kapprum och en fin liten tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare.

Till vänster ansluter ett av de fyra stora rummen som kan användas som sovrum i en bostad eller som kontor i en lokal. Efter kapprummet på höger sida ligger lokalens/bostadens största rum i vinkel mot väster. 

I slutet på korridoren ligger lägenhetens stora badrum med dusch och wc. På motsatt sida ligger en mindre toalett med wc. Där korridoren slutar börjar det stora vackra köket med matplatsen. Köksinredningen går i en vacker mörkblå ton och klarlackade bänkskivor. Matplatsen ansluter till den fina uteplatsen. 

Från köket ansluter och ytterligare ett stort rum med separat "walk in closet" och ett mindre kontor. Dessutom finns ett förråd där lägenhetens ventilationsanläggning finns och ett separat duschrum. 

Bostadsrätten ligger så till att en bro ansluter direkt till centret. Avgiften är 9 383 kr/månad.

Omgivning/Natur

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93.

Framtidsplanerna för Orminge sticker ut. Minst 1500 nya bostäder, lokaler för handel och andra verksamheter, utvecklad bussgata, ny infartsparkering, platser för rekreation med mera, finns med i planerna för Orminge centrum. Runt centrum planeras bland annat sportcentrum i Myrsjö, bostäder vid Telegrafberget och nedgrävning av kraftledningen.

Närservice

Orminge Centrum är ett typiskt stadsdelscentrum beläget i Nacka kommun, Saltsjö-Boo. Köpcentret i Orminge invigdes 1971 och genomgick en kraftig ombyggnad 1992-93.

Den totala butiksytan är ca 10 600 kvm med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel – Sveriges största Coop Extra-butik, Systembolaget, Lindex, Kicks samt sällanköpshandel med kläder och skor för hela familjen, butiker för hem & fritid ryms under samma tak.

Därutöver finns också ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, fastighetsmäklare, post, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek. Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian.

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till bostadsrätten.

Köpare av bostadsrätter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende bostadens/lokalens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på bostadsrätten. 

Försäljningen kommer att genomföras som en bostadsrättsaffär i vilket bostaden/lokalen överlåtes. Inga finansieringsvillkor medges. Köparen står för egna förvärvskostnader.

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt/aktieöverlåtelseavtal. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av bostadsrätten sker efter överenskommelse. 

Indikativt bud tas löpande emot.
Överlåtelseavtal tecknas när parterna är överens.
Tillträde senast: Enligt överenskommelse.

Ansvarig Mäklare

Joakim Winthergard
Joakim Winthergard Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare joakim.winthergard@bjurfors.se
070-667 89 84