Huvudbyggnad entré
Katrineholm
Bostadsfastighet
Adress:
Sköldhemsvägen 7
Pris:
Anbud mottages
Bruttoarea:
1 141 Kvm

Sörmländsk idyll - för t ex konferens eller vård

Nyrenoverad pärla i den sörmländska idyllen Sköldinge. Fastighet med mängder av möjligheter som t ex hotell, konferensanläggning eller vård. Tidigare har fastigheten nyttjats som ålderdomshem och på senare år som 3-stjärningt hotell. Ca 1 000 kvm lokalarea i bra läge med 10 minuters bilresa till både Katrineholm och Flen. Ca 90 minuter till Stockholm.

Fastigheten överlåtes vakant.

För spekulant som hellre hyr än köper fastigheten går även detta att diskutera.

Fastighetsbeskrivning

Fastighet om 11 347 kvm bebyggd med fyra byggnader. På tomten finns, förutom byggnaderna en poolanläggning, altan, grillplats, parkeringar och gräsbelagda ytor med uppvuxna träd och buskar.

HUVUDBYGGNAD

Huvudbyggnaden om ca 625 kvm jämte delvis inredd källare om ca 258 kvm uppfördes 1930. Byggnaden genomgår f n en omfattande renovering efter en tidigare vattenskada och kommer att överlämnas till köparen i toppskick. Vissa ytor, som t ex kök och och en del av gemensamhetsytorna kommer köparen att kunna vara med och påverka utformningen av då dessa inte färdigställs förrän det är bestämt vilken verksamhet som kommer att bedrivas i byggnaden.

Byggnadens entréplan har huvudsakligen använts som kök, restaurang, kontor och gemensamhetsutrymmen m m. Övre plan rymmer 13 bostadsrum som använts som hotellrum. Samtliga rum har egen toalett och dusch och genomgår f n en genomgripande renovering.

På vindsplanet finns en privatbostadsdel med tre rum och gott om förvaringsutrymmen.

Den renovering som genomförs f n omfattar bl a delvis ny fasad och målning av hela fasaden, ny ventilation, ny el, nya wc- och duschrum i samtliga bostadsrum samt nya ytskikt i hela byggnaden. Ytskikten kommer huvudsakligen att utgöras av ekparkett på golven och målade väggar. WC och duschar blir helkaklade. Samtliga våningsplan kommer att  vara separata brandceller liksom vart och ett av bostadsrummen.

Även den hela källaren genomgår en omfattande renovering och här kan den nya ägaren också till stora delar bestämma själv vad ytorna ska användas till. Före renoveringen har källaren nyttjats som bl a relaxavdelning med bastu, duschar och wc, ölbryggeri, tvättstuga, personalutrymmen och pannrum mm. Bortsett från ytan som nyttjas som pannrum kan källaren disponeras efter eget önskemål. Källaren kommer bortsett från de helkaklade våtrummen huvudsakligen att få målade väggar och putsade betonggolv. För den som önskar är fortsatt drift av ölbryggeriet möjlig då all utrustning finns bevarad.

När byggnaden står färdig om ca 2 månader kommer den att vara i toppskick och mycket estetiskt tilltalande.

KONFERENSBYGGNADEN

En konferensbyggnad om ca 100 kvm, varav konferensdel om ca 80 kvm, jämte en entréhall om ca 20 kvm inkluderande 2 st wc.

VILLAN

Villa i ett och ett halvt plan om ca 108 kvm. Villan rymmer sex rum som även de har nyttjats inom ramen för hotellverksamheten. På entréplanet finns två dubbelrum och ett fyrbäddsrum, pentry, toalett och duschrum. På övre plan finns två dubbelrum, matrum, pentry, dusch och wc. Byggnadsår 1875.

BRÖLLOPSSVITEN

Den s k bröllopssviten utgörs av ett 1700-talstorp om ca 50 kvm som inretts exklusivt med sovrum, dusch/wc och ett relaxrum med jacuzzibad.

Omgivning/service

Fastigheten är idylliskt belägen i den lilla orten Sköldinge. Sköldinge är beläget cirka 14 kilometer öster om centralorten Katrineholm och det är 10 kilometer till Flen. Sköldinge ligger intill riksväg 55/57 och på orten bor runt 500 personer.

I Sköldinge finns kommunal förskola, förskoleklass, grundskola till och med skolår 6 och fritidshem. Här finns även fritidsgård, Folkets hus och Åsa Folkhögskola, samt ett äldreboende. Dessutom finns bibliotek, samlingslokal, gymnastikhall, fotbollsplaner, tennisbana och motionsspår. I samhället finns också en kyrka samt Fridhems kaffestuga.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse under hela februari och vid behov även under mars. Indikativa bud mottages fram t o m 15 mars, men önskas så snart som möjligt då försäljningsprocessen kan komma att avslutas före 15 mars.

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansvarig Mäklare

Tomas Solberg
Tomas Solberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare tomas.solberg@bjurfors.se
070-782 00 84