St Petri Kyrkogatan 15
Lund
Bostadsfastighet
Adress:
Sankt Petri kyrkogata 15
Pris:
16 500 000 kr
Hyresintäkt:
973 240 kr/år
Bruttoarea:
602 kvm
Markareal:
589 kvm

Tilltalande och fullt uthyrt hyreshus på bra adress i Lunds centrum

Välskött hyreshus i klassisk stil från år 1883 med 4 lägenheter och 3 lokaler på St Petri Kyrkogata i Lund. Allt uthyrt.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger mellan Clemenstorget och biblioteket ca 200 m från Centralstationen.

Byggnaden uppfördes år 1883 med 2 våningar ovanpå en hög källare. Stilen mot gatan är i påkostad klassicistisk stil. Grunden är kvaderindelad ovanpå en granitsockel. 

På första våningen finns en pampig lägenhet på ca 118 kvm med fyra rum och kök som renoverades 2013. På golven ligger fiskbensparkett eller slipade furugolv. Badrummet är från 1995 och köket är från 2013.  På detta plan finns även en lokal på 70 kvm som hyrs ut till ett bokförlag. Kök och WC är här av äldre datum.

På andra våningen finns också två lägenheter med i princip samma planlösning. Den större på 118 har fyra rum och kök från 2008 plus helkaklat badrum också från 2008 . Den mindre lägenheten renoverades 2011 med nytt kök och badrum. 

På vindsvåningen finns en lägenhet på 82 kvm som också renoverades 2011 med nytt kök och badrum. Sidan om finns vind med lägenhetsförråd. 

I källarplan, en halv trappa ner, finns det två lokaler på ca 53 och 85 kvm som nyligen blivit uthyrda på femårskontrakt. I källaren finns även en tvättstuga samt pannrum med fjärrvärmeanläggning från början av 1980-talet.

På den lugna gården i söderläge ligger närmast huset kullersten och längre in en trädgård med gräsmatta samt välskötta buskar och rabatter. Här finns flera mysiga uteplatser för hyresgästerna.

Fastigheten har ett ypperligt läge med sin lugna trädgårdsoas och ändå så nära inpå stadens sprudlande liv. Närheten till järnvägsstationen och därmed närheten till Malmö och Köpenhamn gör resan kort.

Omgivning

Området består i huvudsak av flerbostadshus, både som hyresrätt och bostadsrätt, med lokaler i bottenplan och bostäder en trappa upp.

Kommunikationer

Utmärkta buss och tågförbindelser från Centralstationen 200 m bort samt lätt att nå med bil.

Närservice

Gångavstånd till större delen av Lunds rika utbud av affärer, restauranger, caféer, kulturliv m.m.

Ansvarig Mäklare

Torbjörn Persson
Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81