• Trädgård i sydvästläge
  • Tornavägen 50
  • Kök lgh 1001
Lund
Bostadsfastighet
Adress
Tornavägen 50
Åsatt fastighetsvärde
14 000 000 kr
Tomtarea
1 041 Kvm

För mer information kontakta

Torbjörn Persson Torbjörn Persson Reg. Fastighetsmäklare torbjorn.persson@bjurfors.se
040-608 38 81

Kontakta mäklaren för visning

Tomställt hyreshus med 6 lägenheter

Hyreshus med sex tomställda lägenheter på mellan 27 och 105 kvm i Professorsstaden. Carport för två bilar.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten ligger lättillgängligt och centralt på Tornavägen i Professorsstaden som är ett av Lunds mest eftertraktade område.

På fastigheten står en tvåvånings byggnad från år 1936 som senare byggts till med ett två envåningsutbyggnader.

I byggnaden finns idag sex lägenheter. Tre på varje våning. På bottenvåningen finns en lite större våning med tre rum och kök på totalt 105 kvm. Köket är stort och ljust med fönster åt två håll. På golvet ligger fiskbensparkett. Badrummet är av äldre modell och kaklat i grönt kakel med nyare klinker på golvet.  Vardagsrummet har ekplank på golvet, braskamin och stora panoramafönster ut mot den uppvuxna trädgården i sydväst läge. Här finns även utgång till en terrass med utsikt över trädgården. I lägenheten finns två sovrum, ett större mot Östervångsvägen som har fiskbensparkett och ett mindre mot trädgården som har nyare stavparkett. Denna lägenhet var tidigare sammanslagen med lägenheten bredvid och beboddes av ägaren. Detta kan återigen bli en mycket trevlig sk. ägarlägenhet, hyras ut som den är eller slås ihop med lägenheten intill.

Lägenheten bredvid är en tvåa på 55 kvm med lite nyare kök och badrum. Badrummet är helkaklat med klinker på golvet. Rummen har fiskbensparkett på golven.

I en tillbyggnad från 1990-talet på husets norra gavel finns en liten lägenhet med två rum och kök på 27 kvm. Denna nås från trädgården och har adress 50 A. Här finns kök och vardagsrum i öppen planlösning samt ett mindre sovrum. Dessa rum har parkettgolv. Badrummet är helkaklat med klinkergolv.

På ovanvåningen finns tre lägenheter. Två av dem är ettor på 28 respektive 35 kvm och en är en trea på 63,5 kvm. Detta är ljusa och trevliga lägenheter med kök och badrum från 2000-talet. Badrummen är helkaklade med klinker på golven. I vardagsrum och sovrum ligger parkettgolv med fiskbensmönster. Alla lägenheter som nås via huvudingången  mot gatan har adress Tornavägen 50 B.

Under ett antal år var även lägenheterna på övervåningen sammanslagna till en lägenhet som enkelt kan återskapas.

I källaren finns förråd och tvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare.

Tomten är uppvuxen med större och mindre träd, buskar samt fin häck ut mot Tornavägen. På tomten finns en carport för två bilar. Ytterligare någon bil kan parkeras framför.

Omgivning/Natur

Professorsstaden är ett av Lunds exklusivare områden med påkostade patriciervillor och mindre flerfamiljshus. Hela området  kännetecknas av de stora och lummiga trädgårdarna och här finns flera parker och gröna stråk i olika riktningar.

Fastigheten gränsar i söder Östervångsvägen som i denna del kantas av gräsmattor och stora träd.  Sankt Jörgens Park ansluter till Östervångsvägen bara ett stenkast från fastigheten. Följer man Östervångsvägen ner mot centrum kommer man strax till Botaniska trädgården.

Åt andra hållet, på andra sidan Tornavägen, finner man Tunaparken, Tunaskolan, en förskola och stora gräsytor med lekplatser och pulkabacke från vars topp man har en magnifik utsikt ända till Malmö. Här ifrån är det bara fem minuters promenad till Hardebergaspåret.

Kommunikationer

Fastigheten är mycket lätt att nå med bil och buss direkt via Tornavägen. Via Tornavägen, som är del av en inre ringväg runt de centrala delarna av Lund, når man snabbt och enkelt övriga delar av Lund.

Längre upp på Tornavägen, ca 400 m från fastigheten, finns busshållplats för både regionbussar och stadsbussar. Förbindelserna till Malmö är täta och härifrån når man även orterna öster om Lund.

Till Lunds centralstation med buss- och tågförbindelser är det ca en km.

Närservice

Det är gångavstånd till hela Lunds rika utbud av affärer, caféer, restauranger, kultur och nöjesliv.

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Försäljningen kommer att genomföras som en bolagsaffär i vilket aktierna i det bolag som äger fastigheten överlåtes.

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten. Buden ska anges med hänsyn tagen till eventuell latent skatteskuld.

Inga finansieringsvillkor medges. Köparen står för egna förvärvskostnader. 10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt/aktieöverlåtelseavtal. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten och bolaget överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. Spekulanter skall tillsammans med bud även lämna en kortfattad beskrivning av spekulant samt redogöra för tänkt finansieringsstruktur. Möjlig tillträdesdag skall anges. Spekulanter kommer ges tillfälle att genomföra en såväl teknisk som ekonomisk Due Diligence av fastigheten och bolaget.

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse med ansvarig fastighetsmäklare.