Unikt skyltläge vid gågatan
Helsingborg
Butikslokal - Uthyres
Adress:
Bruksgatan 19
Årshyra:
336 000 kr/år
Bruttoarea:
225 kvm

Unik hörnlokal vid gågata med sex skyltfönster

128 kvm med utmärkt skyltläge i anrik fastighet

Övrigt

Nu kan vi erbjuda en attraktiv lokal i en av Helsingborgs mer kända bostadsfastigheter belägen i hörnet Karlsgatan/Bruksgatan. Fastigheten Karl XI Norra 28 uppfördes 1907 efter ritningar av Stadsarkitekten Alfred Hellerström.

Den välbevarade och kulturskyddade byggnaden ägs idag av bostadsrättsföreningen Centralpassagen. Föreningen omfattar 29 bostadsrättslägenheter. Det finns även fyra lokaler som hyrs ut av föreningen.

Den mest välbelägna lokalen är den som ligger i hörnet av Bruksgatan och Karlsgatan. Det är en unik lokal som omfattar sex skyltfönster, varav fem är extra stora med bågformad ovandel. Lokalen har två entréer, dels huvudentrén mot Bruksgatan, dels en entré mot Karlsgatan.

Lokalen har laminatgolv i gott skick. Bostadsrättsföreningen har nyligen renoverat elen, innertaket och takbelysningen. Det kommer även att installeras en ny ventilationsanläggning i lokalen.

Lokalen har drygt fyra meters takhöjd och omfattar ca 128 kvm lokalyta plus tillhörande lageryta om ca 97 kvm i källaren. Lokalen är idag indelad i tre rum varav ett mindre och två stora. Lagerytan i källaren nås via en trappa i lokalen.

Hyran uppgår f.n. till kr 336.000/år ex. mervärdeskatt (moms). Värme och "normal" förbrukning av vatten ingår i hyran. Fastighetsskatt tillkommer. Hyresgästen svarar för el. 

Bostadsrättsföreningen kommer ej godkänna restaurangverksamhet i lokalen.

För vidare information och visning v.g. kontakta Peter Borgelin 070-5903468

Ansvarig Mäklare

Peter Borgelin
Peter Borgelin Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare peter.borgelin@bjurfors.se
+0705903468