Flygbild över fastigheten
Järfälla
Mark
Adress:
Slöjdvägen 19
Pris:
4 500 000 kr
Tomtareal:
1 126 kvm

Obebyggd industrifastighet nära Jakobsbergs station

Budgivning pågår! Obebyggd industrifastighet om 1126 kvm i centrala Jakobsberg. Vakant och kan nyttjas omgående för uppställning eller parkering alternativt hyras ut. Detaljplan medger byggnation småindustri samt handel, 7,5 m byggnadshöjd samt två våningar. El, vatten och avlopp finns redan vid tomtgräns. Inga kända miljöföroreningar registrerade på Länsstyrelsens EBH-karta då det tidigare varit bostadshusbyggnad innan detaljplanen ändrades. Lagfartsöverlåtelse. Tillträde senast mitten december 2024.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten är en obebyggd industrifastighet om 1 126 kvm och är belägen intill järnvägs-spåret i centrala Jakobsberg. Trafikverket, tillika säljaren, har nyttjat fastigheten vid utbyggnad av järnvägen. 

Detaljplanen medger byggnation av en byggnad med upp till två våningar och högst 7,5 meters byggnadshöjd. Fastighetens användning är småindustri samt handel. Enligt detaljplanen finns ingen uttalad byggrättsandel kopplad mot fastighetens areal. Istället kan man utläsa att byggrätten begränsas av två prickmarksremsor om ca 8m i väster längs järnvägen respektive ca 6 meter i öster längs gatan. Utöver det får ej byggnad uppföras närmare än 4 meter från tomtgräns. Det innebär att den areal som ramas in av ovan begränsningar mäts grovt till ca 480 kvm. Detta är Stadsbyggnadskontorets tolkning av planen men att prövning görs först när en bygglovsansökan inkommit till dem.

Köparens byggplaner prövas av stadsbyggnadskontoret vid en bygglovsansökan. De tittar på faktorer som utformning, tillgänglighet, gestaltning i området, användning etc och för att uppfylla kraven så kan det innebära att man inte får bygga så stort som detaljplanen maximalt anger. Detta är något som man som köpare behöver vara medveten och ta med i sin beräkning.

På fastigheten fanns tidigare ett bostadshus (enligt den gamla detaljplanen) och som revs troligen 2011. Därav finns anslutning för både el, vatten och avlopp framdraget till tomtgräns.
Fastigheten är idag vakant och kan därför omgående tillträdas av köparen för att nyttjas i egen regi, hyras ut eller genomföra byggnation.

Fastigheten överlåtes som en lagfartsöverlåtelse och utan villkor. Tillträde senast mitten av december 2024.

Omgivning

Fastigheten ligger centralt belägen i Jakobsberg som är en del av Järfälla kommun. Jakobsberg har fullt utbud av service och handel och inom 5-10 minuters körsträcka har du hela Barkabystadens handelsplats som är en av norra Stockholms största stormarknader med alla stora varumärken representerade.  

Kommunikationer

Knappt 500 meter från fastigheten ligger pendeltågsstationen Jakobsberg som tar dig in till Stockholm city på 20 min. Med bil är du på bara några minuter ute på E18 som tar dig vidare i Stockholm norrort och bort mot Mälardalen. 

Ansvarig Mäklare

Larssan Lundberg
Larssan Lundberg Reg. Fastighetsmäklare - Transaktionsrådgivare larssan.lundberg@bjurfors.se
070-976 91 07