Göteborg
Bostadsfastighet
Adress:
Blankversgatan 18/Klintåsgatan 34
Åsatt fastighetsvärde:
12 500 000 kr
Hyresintäkt:
762 950 kr/år
Bruttoarea:
300 kvm
Markareal:
1096 kvm

Fullt uthyrd bostadsfastighet med HVB boende

Fullt uthyrd bostadsfastighet med nytt 5 årigt hyresavtal för HVB boende med kallhyra. Fjärrvärme och fiber finns installerat.

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten har en uthyrningsbar area om ca 300 kvm fördelat över två plan plus inredd källare och vind.

Totalt finns det åtta fristående boendeenheter med eget kök/kokvrå och badrum.

Entréplanet och plan två har samma planlösning och är inredda med två boendeenheter vardera.

Vinden är inredd med en större boendeenhet och på källarplanet finns ytterligare tre mindre boendeenheter.

På källarplanet även en gemensam tvättstuga och pannrum.

Fastighetens samtliga delar är väl underhållna och har genomgått löpande renoveringar.

På fastigheten finns dessutom ett förråd och cykelställ under tak.

Fastigheten är fullt anpassad till verksamheten med de krav som ställs på HVB. ILOQs Elektronisk låssystem är installerat.

Instruktion om försäljning

BAKGRUND
Säljare 1 - Företag org nr äger 00 % av aktierna i bolaget Namn
Säljare 2 - Företag, orgnr äger 00 % av aktierna i bolaget Namn
Bolaget - Namn, orgnr äger fastigheten.

Ägaren har för avsikt att avyttra Bolaget och indirekt Fastigheten. Detta kommer ske genom en försäljning av aktierna i Bolaget (Transaktionen) som äger Fastigheten (Försäljningsobjekt).

FÖRUTSÄTTNINGAR
Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN
Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten. Buden ska anges med hänsyn tagen till eventuell latent skatteskuld.

Försäljningen kommer att genomföras som en bolagsaffär i vilket aktierna i de bolag som äger fastigheten överlåtes. Inga finansieringsvillkor medges. Köparen står för egna förvärvskostnader.

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt/aktieöverlåtelseavtal. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten och bolaget överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. Spekulanter skall tillsammans med bud även lämna en kortfattad beskrivning av spekulant samt redogöra för tänkt finansieringsstruktur. Finansieras köpet med egna medel behöver du förbereda ett underlag där det framgår vart pengarna kommer från. Möjlig tillträdesdag skall anges. Spekulanter kommer ges tillfälle att genomföra en såväl teknisk som ekonomisk Due Diligence av fastigheten och bolaget.

Tidplan

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse.

Visning fram till:
Indikativt bud senast:
Loi samt due dilligence start senast:
Överlåtelseavtal tecknas senast:
Tillträde senast:

Visning av fastigheten, bud, LOI, DD, överlåtelseavtal samt tillträde enligt överenskommelse.

Ansvarig Mäklare

Per-Anders Haglund
Per-Anders Haglund Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare per-anders.haglund@bjurfors.se
070-522 22 48