Entré
Lund
Kontorsfastighet
Adress:
Russgatan 12
Pris:
9 500 000 kr
Bruttoarea:
1 203 kvm
Markareal:
5030 kvm

Unik kontorsfastighet

Vackert och naturskönt belägen finner vi Idala gård som idag är en modern kontorsfastighet med många möjligheter. Lediga lokaler för köparen och delvis uthyrt.

Fastighetsbeskrivning


Välkommen till Idala gård, en vacker och naturskön kontorsfastighet som erbjuder både moderna faciliteter och många möjligheter för framtida utveckling. Beläget i ett lugnt och attraktivt område, är denna fastighet perfekt för företag som söker en inspirerande arbetsmiljö med tillgång till naturens lugn och ro.

Fastigheten har en välplanerad layout som erbjuder lediga lokaler för köparen samt delar av fastigheten som redan är uthyrda, vilket ger möjlighet för flexibilitet. Lokalerna är ljusa och luftiga med stora fönster som släpper in rikligt med dagsljus. Den moderna designen och höga standarden på inredning ger en lyxig känsla till arbetsplatsen.

Fastigheten utgörs av en tomtyta om ca 5 030 kvm vackert beläget i Veberöd. Idala gård har gamla anor och mangårdsbyggnaden byggdes 1844. Tidigare stall och ekonomibyggnader är sedan 80 talet helt ombyggda och på senare år mycket fint renoverade och inrymmer ljusa och moderna kontor och verksamhetslokaler. Totalt ca 1 203 kvm lokalyta.

Indraget för fiberanslutning med möjlighet till 1000/1000 samt Wifi och 4 G support.

 

 

 

 

Planlösning

Mangårdsbyggnaden har flera större och mindre rum, nytt kök, wc/dusch och en fin punsch veranda. Ca 156 kvm med en del om ca 33 kvm som är uthyrt. Helt renoverat 2022 med ny vvs, el, kök och badrum samt alla ytskikt.

"Stallet" i två plan inrymmer kontorslokaler, stort kök och gemensamhetsutrymmen. Här finns idag ca 740 kvm välinrett kontor som går att dela upp i mindre enheter som kan bli ledigt för en köpare. En lokal om ca 90 kvm är idag uthyrd samt ytterligare tre kontorslokaler med egna ingångar som också dessa är uthyrda. En på ca 50 kvm, en på ca 36 kvm och en på ca 75 kvm. Det finns också två omklädningsrum med duschar och bastu. Denna byggnaden byggdes helt om i början på 1980 talet. Rejäl ventilationsanläggning, vattenburet värmesystem på båda planen och luft/vattenvärmepumpar från 2018. De flesta ytskikt renoverat under senare år. 

"Ladan" är ett kall lager om ca 297 kvm och fungerar som garage och förråd.

Omgivning

Omgivningarna runt Idala gård bjuder på vackra vyer och möjlighet till rekreation för de anställda under lunchpauser eller efter arbetet. Här kan man njuta av promenader eller jogging i den omgivande naturen, vilket bidrar till en hälsosam arbetsmiljö. 

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från fastigheten är smidiga med vägar som ansluter direkt till större trafikleder, vilket gör det enkelt att pendla både med bil och kollektivtrafik. Parkering finns också tillgänglig på plats för de som väljer att ta sig hit med bil. Bra bussförbindelser till Malmö och Lund och med bil ca 20 minuter.  

Närservice

Restauranger och matbutiker i Veberöd samt övrig närservice.

Instruktion om försäljning

FÖRUTSÄTTNINGAR

Försäljningsprospektet grundar sig på information som erhållits från säljaren samt från andra källor. Ingen garanti lämnas avseende innehållets riktighet. Säljaren samt Bjurfors Näringsliv friskriver sig uttryckligen från allt ansvar, eventuella fel eller ofullständigheter i prospektet eller i annan information, muntlig eller skriftlig, som tillhandahålls intressent till fastigheten.

Köpare av fastigheter har en långtgående undersökningsplikt. Spekulanter uppmanas därför att inför ett eventuellt förvärv noggrant utföra sin undersökningsplikt avseende fastighetens skick och övriga frågor som är av vikt för spekulanten.

Mottagare av prospektet förbinder sig att endast använda den för detta ändamål och inte kopiera eller delge den till andra utan skriftligt tillstånd.

Säljaren förbehåller sig rätten att avböja bud, avsluta pågående förhandlings- eller försäljningsprocess eller ändra ovan angivna riktlinjer utan att ange skäl för detta.

FÖRSÄLJNINGSPROCESSEN

Potentiella köpare inbjuds härmed, på basis av detta prospekt, att lämna indikativa bud på fastigheten. 

Försäljningen kommer att genomföras som en fastighetsaffär. Inga finansieringsvillkor medges. Köparen står för egna förvärvskostnader.

10 % av fastighetsvärdet erlägges i form av handpenning på dagen för tecknande av köpekontrakt. Resterande del av köpeskillingen erläggs på tillträdesdagen.

Fastigheten överlåtes i befintligt skick och ägaren kommer att friskriva sig från allt ansvar för faktiska fel och brister, rättsliga fel, rådighetsfel och andra fel som ansvar för s k dolda fel. Spekulanter skall tillsammans med bud även lämna en kortfattad beskrivning av spekulant samt redogöra för tänkt finansieringsstruktur. Möjlig tillträdesdag skall anges. Spekulanter kommer ges tillfälle att genomföra en såväl teknisk som ekonomisk Due Diligence av fastigheten. 

Tidplan

FÖR DENNA FÖRSÄLJNINGSPROCESS AVSES TIDPLANEN ENLIGT NEDAN FÖLJAS.

Visning av fastigheten sker efter överenskommelse.

 

Ansvarig Mäklare

Mikael Ekman
Mikael Ekman Reg. Fastighetsmäklare Transaktionsrådgivare mikael.ekman@bjurfors.se
040-608 38 82