Kontorslokaler i Göteborg, Stockholm & Malmö

På Bjurfors Näringsliv har vi under åren samlat på oss mängder med erfarenhet av både köp- & säljrådgivning av kontorslokaler. Vi erbjuder kontorslokaler i Malmö, Göteborg, Stockholm och många andra städer och orter.

Vill du sälja en kontorslokal kan vi hjälpa dig genom hela processen. Vi strävar alltid efter att hela affären går rätt till för samtliga parter som är inblandade. För att samtliga skall bli nöjda analyserar vi vem som är den bästa köparen. Vi har en öppen dialog med våra intressenter och är med som rådgivare processen igenom.

Bjurfors Näringsliv representerar fastighetsägaren genom hela processen. Från att första mötet är avklarat till slutförd affär. Genom vår djupgående analys och prissättning, kompletterat med vår strukturerade försäljningsprocess, kan vi garantera högsta försäljningsprocess.

Tack vare vår 25-åriga erfarenhet av både köp- & säljrådgivning av kontorslokaler samt breda kontaktnät, är vårt mål att hjälpa er till en väl utförd affär samtliga parter emellan.

Lokaler till ert kontor

Stockholm är en stor stad som ständigt expanderar, detta innebär Att hyra kontor i Stockholm upplevs av många som en krångligare process än vad det behöver vara. Det stämmer att nästan alla som önskar köpa eller hyra kontorslokal i Stockholm vill oftast göra det i samma del av staden. Central business district (CBD) eller stadskärna som det kallas på svenska har betydligt högre priser. Bostadsmarknaden är under ständig utveckling, under bara några år har det hänt väldigt mycket inom fastighetsbranschen.

Ett tydligt exempel är att det har blivit mycket vanligare att flera företag delar på en större lokal genom att hyra in sig hos andra. Det finns flertalet fördelar med att dela kontor. Framförallt ökar nyttjandegraden och det skapas fler billigare alternativ för nystartade företag eller verksamheter. Många verksamheter har behov av att befinna sig i centrala lägen och det är till stor fördel att möjligheten för att dela kontorslokal finns.

Att tänka på när man ska hyra lokaler till ert kontor

När man letar efter kontorslokaler i Sverige finns det en dela att fundera kring. I denna text tar vi upp flertalet punkter du bör tänka på i syfte att förbereda er för den nya kontorslokalen! Idag blir det alltmer vanligt med aktivitetsbaserade kontorslokaler i form av öppna landskap. En av flera anledningar är att man kan spara in på hyran genom att effektivisera arbetsytan. Detta ställer däremot högre krav på planering och implementering i verksamheten. Nedan har vi samlat ihop några frågeställningar i syfte att hjälpa er hitta rätt kontorslokal i Stockholm, Göteborg, Malmö eller annan stad/ort i Sverige.

  • Vilken storlek önskar ni att kontorslokalen ska ha? Givetvis skiljer sig detta mycket men en fingervisning är ca 8-20 kvm per anställd. Detta beror även om om ni väljer aktivitetsbaserat kontor, öppet landskap eller enskilda kontor.
  • Är ventilationen tillräckligt bra för x antal personer som ska vistas i lokalen?
  • Är önskad kontorslokal anpassningsbar utifall verksamheten utformas i framtiden?
  • Är det en tillräckligt enkel framkomlighet till kontorslokalen för anställda och kunder?
  • Vilka är behoven inom er verksamhet? Hur många separata kontor, konferensrum, arbetsplatser i öppet landskap behövs och så vidare, behöver ni?

Sök efter lämpliga kontorslokaler i Stockholm

Stockholm är en snabbt växande stad som ligger i framkant när det kommer till forskning, utveckling och handel. Vilket är förväntat av många, då det trots allt är Sveriges huvudstad. Stockholm räknas till och med som en av de fem regioner som växer snabbast i hela Europa. Ur ett företagsperspektiv så ger det goda möjligheter när en stad är både innovativ och attraktiv att bosätta sig i. Staden är under ständig utveckling och investerar i framkomlighet och pendlingsmöjligheter. Detta gäller framförallt regionaltåg, pendeltåg, tunnelbanor, cykelstråk och bilvägar. Stockholms flygplatser i Arlanda och Bromma möjliggör en närhet till resterande av världen och har även goda förbindelser med kollektivtrafik.

Cykelpendla till er kontorslokal

Stockholm är en storstad som många förknippar med långa bilköer och mycket trafik. Staden satsar dock väldigt mycket på att underhålla cykelvägar och pendelstråk för att gynna både miljö och hälsa. Oavsett vart ni bestämmer er att skaffa kontorslokal så är sannolikheten stor att det går att ta sig direkt till jobbet med cykel - året runt. Det finns ett cykelnät som består av totalt 90 mil cykelvägar. Vissa av dessa vägar är större pendelstråk som prioriteras mer när det kommer till underhåll såsom, sandsopning, lövstädning och snöröjning. Detta är för att underlätta och förbättra framkomligheten för de som arbetspendlar via cykel. Så våga satsa på både en bra kontorslokal och er hälsa!

Upptäck lokaler i Malmö som passar ert syfte

Malmö är Sveriges tredje största stad och en bra utgångspunkt att driva ett företag. Detta gäller oavsett storleken på ert företag eller organisation. Vi är säkra på att Malmö kan erbjuda en kontorslösning som passar just ert ändamål. För många är det viktigt med kollektivtrafik som tar en till jobbet men även erbjuder längre resmöjligheter - något som Malmö briljerar med. De har en målsättning om att bli Sveriges mest klimatsmarta stad och försöker därmed implementerar ändringar som kan driva staden framåt.

Tre anledningar till att välja kontorslokaler i Malmö

  • Satsar på sin kollektivtrafik. De använder elbussar - vilket är både ett tystare och miljövänligare alternativ. Med Skånetrafiken så är ett förlorat busskort ett minne blott. De satsar på den digitala utvecklingen och erbjuder resmöjligheter med digitalt busskort och tappa bort-garanti. 
  • Erbjuder hyrcyklar för pendling. Malmö har 50 hyrcykelstationer utrustade med 500 cyklar - detta kommer även att dubbleras under det kommande året. Ni behöver med andra ord inte äga, reparera eller förvara era egna cyklar för att ha möjligheten att pendla in till er kontorslokal med cykel.
  • Nära till Öresundsbron och Danmark. Ifall att ert företag gör många affärsresor så är närheten till Danmark något som verkligen kan underlätta. Det öppnar upp möjligheten att smidigt resa vidare till andra delar av Sverige och Europa.

Hitta rätt kontorslokaler i Göteborg för ert ändamål

Vid västkusten hittar ni Göteborg - Sveriges näst största tätort och en fartfylld stad. Förutom att staden är vacker så finns det även funktionella aspekter kring en större stad. Med en kontorslokal på rätt ställe så är möjligheterna näst intill oändliga. 

Vidga era vyer när ni väljer kontorslokal

Praktiska detaljer kring en kontorslokal som dess utformning, storlek och funktion kan vara avgörande inför ett lokalbyte. Det betyder dock inte att det enbart är dessa faktorer som bör räknas in. Möjligheten att öka umgänget även utanför kontorstid kan främja både samarbetet och sammanhållningen hos ert företag. Att ha arbetslokalen centralt möjliggör fler val för alla medarbetare. 

Samla exempelvis ihop kollegorna på morgonen för lite poweryoga eller möts enkelt upp för en affärslunch ett stenkast från kontoret. De centralt belägna parkerna gör det lätt att ta en härlig promenad efter en lång jobbdag. 

Smidiga resmöjligheter

Oavsett vilket transportmedel ni föredrar så finns det goda resmöjligheter i Göteborg. Det spelar ingen roll vilket kollektivtrafikkort ni använder, det ingår alltid buss, båt och spårvagn i biljetten. Göteborg satsar även på olika digitala hjälpmedel. Som exempelvis olika mobila applikationer för att bland annat planera resor, köpa biljetter och samla bra information för de som cyklar. Alla reseapplikationer är optimerade både för webb och olika operativsystem för mobiler. Att satsa på utveckling, digitalisering och att hänga med i samhällsförändringar är alltid ett gott tecken. Det kan vara en viktig aspekt för företag att vara nära.

Klick här för att läsa mer om våra kontorsfastigheter.